Şubat 2022

Yeni nesil dijital defter

moleskine

ANALOGDAN DİJİTALE...

B

ağımlıları daha eski bir marka olduğunu düşünse de, Moleskine’in ortaya çıkış yılı 1997. İtalyan marka o zamandan bu yana kalite ve dokunsallığı artırarak defter fetişlerinin aklını öyle hızlı çeldi ki yaratıcılığın ve ilhamın adı oldu.

moleskine

Bununla birlikte firma, artık her şeyde olduğu gibi defterde de dijitalleşmenin yollarını arıyor. Tabii söz konusu Moleskine kadar analog ve dokunsal bir obje olunca, işlerinin de hayli zor olduğunu söylemek gerek. Şimdi, yani ilk deneme sürümünden beş yıl sonra, Smart Writing 2.0 ile karşımızda. Uzun ömürlü pili, mıknatıslı şarj kablosu, dokulu defteri ve yeni bir kalemle…



moleskine

Peki, bu dijital Moleskine ile neler yapabilirsiniz? Öncelikle tabii ki artık tek bir defterden bahsetmiyoruz, kendi kalemiyle birlikte bu bir kit. Not alabilir, eskiz çizebilir, tüm yaratımlarınızı sorunsuz bir şekilde buluta yükleyebilir, yani analogdan dijitale geçişi sağlayabilirsiniz. Moleskine her ne olursa olsun kalem kullanmayı sevenlerin aklını çelmeye kararlı. Hangi sayfadaysanız ona göre kayıt alan hassas uçlu kalemiyle yazınızı kısa sürede tanıyan ve sorunsuz bir şekilde aktaran bir sistem bu. Kendi uygulamasından ses ve video kaydedebileceğiniz gibi, bunları oynatmanız da mümkün. Yazdığınız sayfalara dijital bilgi katmanları –videolar, ses kayıtları– ekleyebilir, çizimlerinizin hızlandırılmış videolarını oluşturabilirsiniz.

moleskine

Üstelik bu seride Moleskine, defter dokusunun hassaslığına özellikle özen göstermiş. Tüm bunlar dijital yaşama geçenleri mutlu edecek birer gelişme olsa da, doldurduğu tüm Moleskine’leri raflara dizenler buna da burun kıvıracaktır. Ancak belli ki marka herkesi mutlu edene kadar yeni fikirlerle karşımıza çıkmaya devam edecek.