Eylül-2 2020

Dolaptaki kuru temizlemeci

Kuru Temizleme

DOLAPTA KOLAY STERİLİZASYON İÇİN YENİ BİR TEKNOLOJİ

E

v işleri arasında çamaşır yıkamak ve ütü yapmak kuşkusuz en sevilmeyenlerin başında gelir. Hem zahmetli hem de zaman alıcı işler olduğu için belki de. Bu işlemleri dışarıda yaptırmak mümkün olsa bile yine de o bitmeyen işler listesinin bir köşesinden sevimsizce bize bakar. İşte bu yüzden Samsung’un bu ürünü sanırız bir kısmımızı çocuklar gibi sevindirdi.
Geçen yıl Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı IFA’da birçok ilginç icadın yanı sıra gerçekleşmeye çok yakın ama yine de akıllara durgunluk veren bir ürün tanıtılmıştı: Samsung AirDresser Kuru Temizleme Kabini. Birkaç yıldır benzerlerinin farklı markalar tarafından tanıtıldığı ancak istenen performansın bir türlü sağlanamadığı kulağımıza gelen bilgiler arasındaydı. Toz alma, hijyenik buhar işlemi, kırışıkları yumuşatma ve hoş olmayan kokuları tamamen ortadan kaldırma özellikleriyle geçtiğimiz ay içinde satışa çıkan AirDresser’a yakından bakalım.


Kuru Temizleme

Yalnızca kuru temizleme değil, bugün en çok uzak durmaya çalıştığımız bakterilerden de kurtulmayı sağlayan Jet Steam özelliğiyle AirDresser, güçlü buhar akışı sayesinde kıyafetlerinize yerleşmiş zararlı maddeleri ortadan kaldırıyor. Jet Steam sistemi sterilize ediyor ve çeşitli kurutucular ve filtrelerle deneyimi tamamlıyor. Buhar ve hava kombinasyonu sayesinde Kırışıklık Bakımı sistemi, yünlü çamaşırlardaki kırışıklıkların tamamını ve viskon kumaşlardakilerin yüzde 80’ini ortadan kaldırıyor.


Kuru Temizleme

JetSteam giysilerinizi dezenfekte ettikten sonra yüksek sıcaklıktaki buharının kumaşa derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Bu sırada üzerinize sinmiş kötü kokular da nasibini alıyor elbette. Ama sizin özellikle istediğiniz bir koku varsa Fresh Finish bölmesine ekleyebiliyorsunuz. Ardından Heatpump kurutma teknolojisiyle, giysiler deformasyon ve hasar olmadan hassas, düşük sıcaklıkta kurutuluyor. Düşük sıcaklıklar kıyafetlerde ısıya bağlı deformasyonları ve yıkamaya bağlı eskime ihtimallerini de ortadan kaldırıyor. Self Clean özelliğiyle de cihaz, ısı, hava ve buharla beraber deterjan gerektirmeden kendi kendini temizliyor. Herhangi bir su bağlantısına ihtiyaç duymayan AirDresser’ın çıkarılabilir bir de haznesi bulunuyor. Takım elbiseler, yün ya da örgü kıyafetler, kuş tüyü, kürk, deri ve Jean kumaşları da rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Bunlara hijyen konusunda en hassas olduğumuz bebek kıyafetleri, oyuncakları ve hatta yatak takımları da dahil. AirDresser’ın kapısını açık çalıştırarak genel dolap rutubetini önlemesini de sağlayabiliyorsunuz. Ürünün en sevilen özelliklerinden biri de herhangi bir ses kirliliği ya da titreşim yaratmaması.


Kuru Temizleme

Uzaktan temizlik

AirDresser, akıllı telefon uygulaması tarafından kontrol edilebiliyor. SmartThings gibi akıllı ev platformlarına entegre edilebiliyor. Neyin temizlenmesini istiyorsunuz? Ceket, okul forması ya da ipek gömlek? Uygulama içindeki hazır programları seçip size uygun olanı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Kısacası yapmanız gereken tek şey, kıyafetlerinizi askıya asıp Normal, Hızlı, Hassas, Steril, Kurutma veya Özel gibi farklı temizleme alternatiflerinden birini seçmek.