Haziran 2020

Yakın zamanda yollarda boy gösterecek elektrikli otomobiller

Elektrikli Otomobil

YAKIN GELECEKTE ÜNLÜ MARKALARIN PİYASAYA SÜRECEĞİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL MODELLERİNİ SİZLER İÇİN DERLEDİK.

E

lektrikli araçlar gitgide hayatımızın bir parçası haline geliyor. Şarj istasyonlarının sayısının çoğalması ve pil teknolojilerinin gelişmesiyle menzilin artması elektrikli araçları artık birer hayal olmaktan çıkarıp satın alınabilir seçenekler haline getiriyor. Dünya otomotiv devleri de bu trende ayak uyduruyor. İşte önümüzdeki yıllarda sıkça konuşacağımız elektrikli otomobil modelleri.

BMW İ7

Premium segmentin önde gelen üreticilerinden BMW, yeni jenerasyon 7 serisinin elektrikli versiyonlarını satışa sunacağını duyurdu. Alman otomotiv devi 7 serisinin benzinli, dizel ve elektrikli dışında bir de hibrit versiyonunu piyasaya sürecek. 660 beygir gücünde olması beklenen yeni elektrikli 7 serisi, 120 kwh’lik pil ile 514 km menzile sahip olacak. BMW’nin bu seri ile lüks segment otomobillerde yeni bir dönem başlatması bekleniyor.


Elektrikli Otomobil

VW ID.4

Volkswagen elektrikli konsept SUV’u ID Crozz yollara çıkmaya hazırlanıyor. VW’nin korona virüs nedeniyle iptal edilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği daha önce duyurulan elektrikli SUV’un “ID.4” ismiyle satışa sunulacağı belirtildi. Yaklaşık 500 km menzile sahip olacak otomobilin 2021 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. ID.4’ün satışa sunulacak ilk versiyonunun arkadan itişli olacağı tahmin edilirken, daha sonraki yıllarda dört çeker versiyonunun da piyasa sürüleceği belirtiliyor.


Elektrikli Otomobil

BMW İ4

BMW’nin tamamen elektrikli ilk gran coupé gövdeli otomobili BMW i4’ün 2021 yılında üretime başlaması planlanıyor. 150 kwh’lik pil ile 600 km’lik menzile sahip olacak olan BMW i4 Gran Coupe, 530 beygir güç üretecek. 0 km’den 100 km’ye 4 saniyede çıkması beklenen otomobilin 200 km maksimum hıza erişeceği belirtiliyor. BMW i4 bu segmentte seri üretime girecek tamamen elektrikli ilk modeli olmaya hazırlanan BMW i4’ü müjdeliyor.


Elektrikli Otomobil

AUDI e-TRON SPORTBACK

Audi, e-Tron markasıyla elektrikli otomobil dünyasında hızla yerini alıyor. Şirketin e-Tron Sportback modelinin yakın zamanda üretime geçmesi bekleniyor. Araç 0 km’den 100 km’ye 4,5 saniyede çıkıyor ve 320 kw güç üretiyor (takviye ile güç çıkışı 370 kw’ye kadar çıkıyor) ve bu performansı, yüksek düzeyde konfor ve 500 kilometreyi bulan menzil ile birleştiriyor.


Elektrikli Otomobil

FORD MUSTANG MACH-E

Ford’un efsanevi Mustang serisi elektrikli versiyonuyla karşınızda. Gerçekte bir crossover olarak tasarlanan Mach-e, tasarımında sportif ögeler ve klasik Mustang mirasından çizgiler taşıyor. İki versiyon halinde satışa sunulacak Mustang Mach-e 450/600 km menzile sahip olacak. 0 km’den 100 km’ye 5 saniyenin altında çıkması beklenen otomobil için 2020 sonu teslimatı için ön sipariş verilebiliyor.


Elektrikli Otomobil

VOLVO XC40 RECHARGE

Volvo başlattığı EV programı ile 2025 yılında dünyada satılan tüm otomobillerinin yarısının elektrikli olmasını hedefliyor. Bu program dahilinde hibrid versiyonu hâlâ satışta olan XC40 modelinin elektrikli versiyonunu da bu yılın sonunda satışa sunmaya hazırlanıyor. Yeni XC40, 78 kwh pil gücü ile 0 km’den 100 km hıza 4,9 saniyede çıkabilecek. Otomobilin 400 km menzile sahip olacağı iddia ediliyor.


Elektrikli Otomobil

ELEKTRİKLİ RANGE ROVER

VRange Rover’ın, tamamen elektrikli modelleri için başlattığı “Road Rover” adlı programıyla yakın zamanda yeni modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Yeni elektrikli Range Rover’ın mevcut Velar ile Evoque arası bir dizayn ile çıkması bekleniyor. Şirketten henüz yeni elektrikli modelin satışı ile ilgili resmi bir tarih gelmedi.


Elektrikli Otomobil

VOLKSWAGEN ID BUZZ

Volkswagen’in kişiselleştirmeye uygun Caravelle serisinin elektrikli versiyonu VW ID 2022 yılında yola çıkmaya hazırlanıyor. Sekiz kişilik aracın iki elektrikli motorla satışa sunulması bekleniyor. Maksimum 160 km hıza ulaşacak aracın, 360 beygir gücünde ve 600 km menzile sahip olacağı belirtiliyor. Dört çeker özelliği ile satışa sunulacak aracın sürücüsüz kullanıma uyumlu olması bekleniyor. VW ID Buzz, yan ayna yerine kamera ile üretilecek ve görüş bu kamera ile sağlanacak.


Elektrikli Otomobil

TESLA MODEL Y

Tesla’nın Model 3 platformu üzerinde ürettiği Model Y modeli bu yıl sonbahar aylarında piyasaya çıkıyor. İki versiyon halinde satışa sunulan Model Y’nin standart menzilli versiyonu yaklaşık 370 km, uzun menzilli versiyonu ise 480 km yol yapabilecek pil kapasitesine sahip olacak. Tesla Model Y 0 km’den 100 km’ye 5,9 saniyede çıkabiliyor.