Haziran-2 2020

İstanbul’dan yayılan 125 yıllık lavanta kokusu Rebul

rebul

REBUL DENİNCE AKLA GELEN İLK ŞEY LAVANTA KOLONYASI VE 125 YILLIK BİR HİKÂYENİN ARDINDAKİ İSİM; JEAN CESAR REBOUL.

H

ikâye 1895 yılında Fransız bir eczacı olan Jean Cesar Reboul’un, Hopa - Trabzon otoyolunun yapımında mühendis olarak çalışan babasını ziyaret yolculuğunda İstanbul’dan geçişiyle başlar. Eski dünyanın tüm gizemlerini ve modern ticareti eşsiz bir şekilde harmanlayan şehir onu adeta büyüler. İçindeki girişimci uyanır ve Beyoğlu’nda, Grande Pharmacie Parisienne - Büyük Paris Eczanesi adıyla Türkiye’nin ilk eczanelerinden birini kurmaya karar vermesiyle 125 yıllık macera da başlar.


rebul

Bugünlerde Rebul denince akla ilk gelen Rebul Lavanta’nın hikâyesiyse 1938’e kadar uzanıyor. Önceleri Bay Reboul’un bahçesinde yetişen lavantaların uçucu yağlarından, eczanenin altındaki laboratuvarda elde edilen kolonya, daha sonra her yıl Fransa’nın güneyinde Grasse kentine yakın bölgelerden gün ağarana kadar toplanan, kokusuyla fabrikanın ağır havasını yok eden lavanta çiçekleri ile üretilmeye başlanır. Zamanın İstanbul beyefendileri için tercih edilen bir kolonya olmasının yanı sıra dönemin parfümü olarak da anılır.

Rebul’un 125 yıldır sahip olduğu geleneksel formülü, gizli bitki içeriklerini ve yapım yöntemlerini içeriyor. Şimdilerde Rebul denince kolonyanın yanı sıra, güzellik ve bakım ürünlerinden ev kokularına kadar oldukça geniş bir yelpazeye ait ürünler çıkıyor karşımıza. Paraben ve mineral yağ gibi kimyasal katkıların özellikle kullanılmadığı, insana ve çevreye karşı da son derece duyarlı bir marka Rebul.


rebul

Bugünlerdeyse 125. yılına özel yeni bir koleksiyonla adından bahsettiriyor. Rebul hikâyesinin başladığı 1895 yılına ithafen, bu sayıda sınırlandırılmış ve özel olarak numaralandırılmış koleksiyonuyla yolculuğa hazır. First Lavender Cologne of İstanbul, bu sebeple ilk üretildiği alüminyum tüp ile bu koleksiyonda yer alıyor. Yüzde yüz doğal içeriği, Isparta güllerinin elle toplanarak işlenmesiyle yapılan Damask Rose Hydrolat ve içeriğinde yatıştırıcı ve tedavi gücü olan 7 özel bitki harmanıyla Derma Cream Original Formula da bu özel koleksiyonun parçalarından.