Temmuz 2020

Kitap Kulübü: “Coffee Table Books”

Kitap Kulübü

KAHVE SEHPANIZDAN TASARIMA GÖZ KIRPACAK KİTAPLARA GÖZ ATMAK İSTER MİSİNİZ?

B

ugün bizi tanımayanların bile ilgi alanlarımız hakkında bilgi edinebileceği sosyal medya mecraları büyüyedursun, 70’li yıllardan bu yana bunu hakkıyla yapan başka biri daha var: Coffee table books.

Türkçede tam karşılığı olmamakla beraber zaman zaman “sehpa kitapları” ya da “kahve sehpası kitapları” olarak kullanılsa da şimdiye kadar “coffee table books” tanımına tam uyacak “şık” bir karşılık bulunamadı. Şık diyoruz çünkü bu kitapları sevenlerin bildiği şeylerden biri; iyi içeriklere sahip oldukları kadar lüks dekorasyon objesi olarak kullanılmaları. Onlar hem iç dünyanızı hem ilgi alanlarınızı ortaya koyan, kendini anlatabilen dekorasyon objeleri... Hayata bakışınızı, vizyonunuzu, stil anlayışınızı karakterize eden coffee table books, hiç şüphesiz çoğu zaman bir sohbet aracı olarak da kullanılabiliyor. İçeriğine göre değişmekle birlikte ilk günden beri bu kitaplar, lüks tüketim objeleri olarak görülüyor. Kalın kapakları, kaliteli baskıları, ortamı adeta domine eden görsellikleriyle tasarımseverlerin vazgeçmeye niyetli olmadığı tasarım objelerinden… Coffee table book’ların en gözde konularından biri hiç şüphesiz moda ve ikonları. Bu yüzden şimdiye kadar moda dünyasına adını yazmış hemen her moda tasarımcısı ya da ikonu hakkında bir coffee table book bulunuyor. Tom Ford, Chanel, Valentino, Alexander McQueen, Dior, Fendi ve Louis Vouitton koleksiyonerlerin kahve sehpalarında en sık görebileceğiniz isimlerden.

Tasarıma biraz daha geniş bir perspektifle bakarak bu dünyayı her kulvarda yakından takip edenleri mutlu edecek bir seçki hazırladık.


Kitap Kulübü

The Watch Book

Koleksiyonerlerin en sevdiği objelerden bir olan saatleri; tüm zarafeti, statü simgesi ve tasarım objesi olma özellikleriyle anlatan bir kitap. The Watch Book’un sayfalarında gezerken detaylı çizimlerin, tarihi gerçeklere dair bilgiler arasında keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. The Watch Book aynı zamanda Rolex, Cartier ve Patek Philippe gibi premium markaların biyografilerini de kahve masanızın üzerine kadar getiriyor.


Kitap Kulübü

The Style of Movement: Fashion & Dance

Stilin hareketle tanıştığı sayfalar… Aralarında ikon isimlerin tasarımlarının da bulunduğu 80 dans figürü… The Art of Movement, NYC Dance Project’in sahipleri Ken Browar ve Deborah Ory’in ürünü. Dansın tasarım, moda ve fotoğrafla beslendiği kitap Dior’dan Oscar de la Renta’ya uzanan bir serüven. Kitap aynı zamanda fotoğraf ödüllerinin Oscar’ı IPA’ya sahip.


Kitap Kulübü

INTERIORS: The Greatest Rooms of the Century

Interiors, iç mimariye ilham verecek 400’den fazla oda tasarımıyla, dünyaya izini bırakmış tüm tasarımların bir sözlüğü gibi. Yalnızca ilham değil, profesyonellerden öneriler, tasarımcılar, sanatçılar, stil ikonları ve film yıldızlarıyla dolu bir kitap!


Kitap Kulübü

Windows at Tiffany & Co

Eğer bugün Tiffany&Co vitrinleri ürünleri kadar ikonsa bunu Truman Capote’ye borçlu olduğu bir gerçek. En azından bu gerçeğin dünyaya yayılmasına… Efsane hakkını vererek tasarımları kadar vitrinlerine yaptığı dizaynlarla da konuşulmaya devam ediyor. Tiffany & Co vitrinlerinden mücevherlerle beraber dünyaya yayılan, tasarım ruhunun izini süren bir kitap.


Kitap Kulübü

Tonne Goodman: Point of View

Dünyanın en ünlü moda dergisi Vogue’un Moda Direktörü Tonne Goodman on yıllar boyunca endüstriye lafını geçiren tanınmış bir isim. Modellikten moda muhabirliğine kadar sektörün her basamağında kariyeri olan Goodman’ın gözünden moda dünyasının satır aralarına, kapı arkalarına bir bakış...


Kitap Kulübü

Ultimate Toys for Me

Yakın tarihte güncellenmiş bir edisyonuyla piyasaya çıkan Ultimate Toys for Men arabalara ilgi duyan tüm klas centilmenler için özenle hazırlanmış. Lüks oyuncakların detaylı dünyasına, çizimlerden yakın plan fotoğraflara, sahip olduğu piyasa değerlerinden en iyi özelliklerine kadar detaylı bir coffee table book!


Kitap Kulübü

The Hermès Scarf: History & Mystique

Hermès eşarpları hiç şüphesiz moda tarihinin en büyük ikonlarından biri. Kraliyet ailelerinin tercih ettiği, ünlülerin onunla görünmekten keyif aldığı; bir kıyafet tamamlayıcıdan çok bir statü simgesi eşarp ve onu bugünlere getiren bu ünün haklı tarihi hakkında her şey bu kitapta toplanıyor.