Agustos 2021

2021’in En Lüks Yoga İnzivası İçin Öneriler

yoga

ZİHINSEL ARINMA, BEDENSEL DİNGİNLİK...

U

zun süredir devam eden pandeminin beraberinde getirdiği kısıtlamalardan sonra, zihinsel ve fiziksel sağlığımızı beslemeye ihtiyaç duyduğumuz yadsınamaz bir gerçek. Zihinsel arınmanın ve bedensel dinginliğin en üst seviyede yaşandığı, yogayla iç içe bir “inziva” deneyiminin düşüncesi bile içinizi huzurla dolduruyorsa, önerilerimize mutlaka kulak vermenizi tavsiye ediyoruz.

yoga

Silver Island Yoga, Yunanistan
2013 yılında Claire ve Lissa Christie kardeşler tarafından kurulan Silver Island, dünyanın ada üzerinde kurulu ilk özel yoga merkezi olma özelliğini taşıyor. Tamamen güneş enerjisiyle çalışan ve anakaradan bir sürat teknesi ile ulaşılan bu inviza merkezinde pazardan cumartesiye haftada sadece on misafir ağırlanıyor. Silver Island’da tipik bir gün; kuru meyve, kuruyemiş, kahve ve/veya çaydan oluşan yoga öncesi atıştırmalıkla başlıyor. Sabah açık havada yoga, muhteşem bir deniz manzarasına karşı gerçekleşiyor. İkinci yoga seansı öğleden sonra geç saatlerde, güneş batmaya başladığında yapılıyor. Konuklar yoga dersleri arasında Ege Denizi’nde yüzebiliyor, kanoya binebiliyor veya masaj yaptırabiliyor. Merkezde tüm yiyecekler yerel olarak mevsime uygun şekilde yetiştiriliyor. Akşam yemeğinin yanında bölgenin en eski bağlarından birinde yapılan organik vegan şarap servis ediliyor.

yoga

Peacock Pavilions, Fas
Marakeş’e 20 dakika uzaklıkta, Dour Laadem köyünün yakınında yer alan bu şık butik otel 8,5 dönümlük özel bir arazi üzerine kurulu ve yıl boyunca çeşitli yoga inzivalarına ev sahipliği yapıyor. Konuklarını görkemli yatak odaları ve aydınlık iç mekânlarıyla ağırlayan Peacock Pavilions zeytin ağaçları, gül çalıları ve tavus kuşları ile dolu arazileri keşif imkânı tanıyor. Marakeş’te inziva dendiğinde ilk akla gelen mekânlardan biri olan Peacock Pavilions yoga, pilates ve meditasyonun yanı sıra dans, fotoğrafçılık, yazı, heykel, mücevher yapımı, tekstil, çizim/resim, yaşam koçluğu gibi konularda da inziva olanağı sunuyor.

yoga

COMO Shambala Estate, Bali
Pandemi sonrası “yenilenme” arayışında olanlar için Bali’deki COMO Shambala Estate şahane bir seçim olabilir. Üç, beş ve yedi günlük konaklamalar, bir uzman tarafından reçete edilen Ayurvedik terapiler, günlük yoga ve pilates dersleri gibi zihin-beden disiplinleri de dâhil olmak üzere, bütünsel tedavilerin özel bir karışımı COMO Shambala’da konukları bekliyor. Programlar ayrıca stres yönetiminden Doğu temalı bir arınma planına kadar farklı noktalara odaklanacak şekilde tasarlanabiliyor. Bütünsel spa’da konukları Asya esintili bir dizi güzellik uygulaması karşılıyor.



yoga

Xinalani Retreat, Meksika
Meksika’nın Pasifik Kıyısı’nda gözlerden uzak bir sahilde yoga yapma fikri kulağınıza çekici geliyorsa, Xinalani Retreat seçenekleriniz arasında yer alabilir. Puerto Vallarta’dan 30 kilometre aşağıda, ormanın Banderas Körfezi ile buluştuğu bir noktada yer alan merkeze ulaşmanın tek yolu geleneksel panga tekneleri... Bu lüks eko-merkez, yıl boyunca dünyanın her yerinden önde gelen yoga eğitmenlerinin katıldığı küratörlü inzivalara ev sahipliği yapıyor. Konuklar ağaç tepesinde bir orman evi de dâhil olmak üzere beş özel alanda, plaj terasında ve havuz güvertesinde pratik yapabiliyor. Günde iki kez verilen yoga derslerine ek olarak, konuklar temazcal ritüeli (buhar odası formunda bir yapı içinde gerçekleştirilen, en az 1000 yıldır Meksika ve Güney Amerika’da uygulanan kültürel bir ritüel) ve meditasyon dersleri gibi sağlıklı yaşam aktivitelerine de katılabiliyor.