Kasım 2 2021

Look Kitap Kulübü: Korku Kitapları

kitap-kulubu

KORKMAYA HAZIR OLUN!

T

üm dünyada en fazla okunan türler arasında yer alan korku kitaplarının kendine has bir cazibesi vardır. Korkunç detaylarla dolu bir kitabı okurken evde tek bir ses çıksa gözbebeklerimiz büyür, en heyecanlı yerinde çalan kapı zili bizi yerimizden hoplatır. Ama yine de elimizden bırakmakta zorlanırız korku kitaplarını... O zaman şimdi battaniyelerinizin altına girin, ışıkları kısın ve kendinizi önerdiğimiz kitapların sürükleyiciliğine bırakın. İddia ediyoruz, çok korkacaksınız!

kitap-kulubu

Kafes, Josh Malerman
Yaşanan kıyamet sonrasında hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasında yer alan Malorie şimdi nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşıyor ve ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyor. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle ve geçmişin hatıralarıyla dolu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilir! Bir oturuşta bitireceğiniz sürükleyici bir korku romanı!

kitap-kulubu

Dracula, Bram Stoker
İrlandalı yazar Bram Stoker’ın üzerinde yedi yıl çalışıp 1897 yılında yayımladığı Dracula, gerilim ve korku edebiyatında bir başyapıt olarak kabul ediliyor. Roman, İngiliz avukat Jonathan Harker’ın Transilvanya’daki Kont Dracula Şatosu’na gidişiyle başlıyor. Kont’un Londra’da satın aldığı evle ilgili işlemleri halletmeye çalışan Harker, kısa bir süre sonra kendini bir dizi korkunç olayın içinde buluyor.

kitap-kulubu

Hayvan Mezarlığı - Gecenin Pençesi, Stephen King
Louis Creed ve ailesi eski Kızılderili mezarlığındaki ruhların gazabına uğramışlardı. Bunun elbette nedenleri olmalıydı! Stephen King okurlarını, doğaüstü olaylarla bezenmiş heyecanların doruğuna götürüyor.



kitap-kulubu

Psikiyatrist, Wulf Dorn
Şiddet mağduru bir kadın hasta, psikiyatrist Ellen Roth’un kâbusu haline geliyor. Şeytani bir yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan genç psikiyatrist korku, şiddet ve paranoyadan oluşan bu labirentte çıkış yolunu bulabilecek mi? Dorn, bu tüyler ürperten sorunun cevabını sürükleyici bir şekilde veriyor.

kitap-kulubu

Daire 16, Adam Nevill
Londra’nın zengin bir muhitinde bulunan Barrington House’da boş bir daire var. Daire 16’ya elli yıldır kimse adım atmamış. Peki, ama neden? Bu sorunun cevabını Amerikalı genç bir kadın olan Apryl bulmaya çalışıyor. Ama Daire 16’nın kapısı aralandıktan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor...

kitap-kulubu

Tepedeki Ev, Shirley Jackson
Shirley Jackson’ın bugünün çağdaş edebiyat klasikleri arasında anılan Tepedeki Ev’i tam olarak dehşet ve deliliği anlatıyor. Aslında biz susalım, kitabı Stephen King yorumlasın: “Tepedeki Ev’e adım atmak, bir delinin zihnine adım atmak gibi… Ürkmeye başlıyorsunuz.”