Kasım 2 2021

Yeni Bir Canavar: Bond Defender

land-rover

ŞİMDİ GÖZLER BOND DEFENDER’IN ÜZERİNDE

L

and Rover Defender tam yetmiş yıldır bu gezegende… Keskin bakışlarıyla tanımlanan çekici canavar ortaya her yeniden çıkışında şehir sevdalılarının rüyasına giriyor. Markasının yenilik ve gelişiminin yansıması olarak görülen model, meraklılarını asla yanıltmayan cesaretiyle biliniyor. Şimdi, otomotiv tasarımcısı Matteo Gentile kendi hayal gücünü kullanarak bu mirası kendi yorumuyla yeniden şekillendiriliyor.

land-rover

Gentile, yarattığı bu arazi canavarına Bond Defender diyor. Tasarımın ilhamını kötü adamlarla savaşan Bond’un ortağı olma hayalinden almış, üretim içinse Amerikan otomobil üreticisi Harrison’ı seçmiş. Bond Defender, yetmiş yıldır görünüşünde ince değişiklikler yapılmış eski ve yeni Land Rover Defender tasarımlarının tüm belirgin DNA’sına sahip. Örneğin ön kısım ızgara ve farlarda klasik çizgi korunmuş. Bununla birlikte arka kısım daha modern bir Defender estetiğine sahip.



land-rover

Orijinal Land Rover’ın dış hatları, baştan sona keskin bir aerodinamik görünüm için tıraşlanmış. Bu da Bond Defender’a dağ patikalarında ve çöl kum tepelerinde göstermek isteyeceğiniz kaslı bir çekicilik katıyor. Fazlaca kalın olan lastikler, Smart Tire Company’nin NASA’dan ilhamla tasarladığı havasız bisiklet lastiklerine veya The Q’nun son zamanlarda popüler olan bisiklet lastiğine ürkütücü bir şekilde benziyor. Bu yeni nesil lastiklerin özellikle arazilerde öngörülemeyen tehlikelere karşı fazladan koruyuculuğu olduğu düşünülüyor.