Mart 2021

Destansı güzellikteki on gerdanlık

Gerdanlık

SEVİLEN KOLEKSİYONLARIN YILDIZ PARÇALARI…

E

n sade kıyafetleri şahlandıran, taşırken kendinizi kraliçe gibi hissedeceğiniz şey nedir? Gerdanlık… İşte sessizliği bozan heybetli gerdanlıklar...


Gerdanlık

Chopard

Chopard’ın geleneksel Kırmızı Halı Koleksiyonu bu yıl da ağzımızı açık bırakacak parçalarla çıktı karşımıza. Ve işte bu muhteşem gerdanlık koleksiyonunu oluşturan 73 parçadan biri: etik altın ve alüminyumdan; lal taşı, topaz, elmas ve beyaz bombeli kesim opalle çevrili, 19.3 karat armut biçimli bir gerdanlık. Flora ve fauna temalarıyla tasarlanan koleksiyonun imzası Chopard’ın doğa aşığı sanat yönetmeni Caroline Scheufele’ya ait. Her bir parça, markanın kendi bünyesinde çalışan zanaatkârlar tarafından Cenevre’de bulunan yüksek mücevher atölyesinde oluşturuldu.


Gerdanlık

Van Cleef ve Arpels

Bu, eğlenceli olduğu kadar muhteşem Pompon Margaret uzun bir gerdanlık-saat. Saf incilerden oluşan sıralar ve 6.19 karat Sri Lanka safirini vurgulayan püsküllerden yapılmış. Safirin dikkat çekici yoğun rengi, tertemiz beyaz inciler ve lapis lazuli boncuklardan oluşan ipliklerle şaşırtıcı bir tezat oluşturuyor. Merkezde bulunan motifin altında, elmaslardan birine basıldığında açılan gizli bir kadran var. Farklı şekillerde kullanım için tasarlanan bu parçayı saat, daha kısa bir kolye ya da birkaç değişik bir bilezik modeline dönüştürerek takmak mümkün.


Gerdanlık

Cartier

Cartier; platinden yapılmış bu gerdanlıkta yastık kesim kunzit ve opal takımla birlikte, pembe ve beyaz parlak kesim elmaslarla oluşturulmuş muhteşem bir tasarım sunuyor. Parçanın yıldızı hiç kuşkusuz mor renkli 71.80 karatlık yastık şekilli bu kunzit. Parçanın çok boyutlu cilalanmış parlak çakıl taşları görünümü; tasarımcı, kesici ve değerli taş uzmanlarının yüzlerce saatlik çalışmasının emeği.


Gerdanlık

Bulgari

Markanın tutkusunu ve beyaz perdeyle olan derin bağlarını kutlayan Cinemagia yüksek mücevher koleksiyonu, cesur ve yaratıcı parçalardan oluşuyor. Cüretkâr renk kombinasyonlarının, alışılmadık malzemelerin ve çok sayıda değerli taş kesiminin kullanıldığı koleksiyonun gözdesi elbette bu gerdanlık. Gözalıcı sekiz köşeli oval kesim kolye; pembe altından, topaz, karatrubelit, sitrin kuvars, ametist, morganit, iyolit, yeşil kuvars ve apatitten oluşuyor. Bu canlı taşlar pavé set elmaslarla tamamlanıyor.


Gerdanlık

Gübelin

Kuş tüyünü andıran tasarımıyla öne çıkan Gübelin şaheserinin adı Blushing Wing. Sri Lanka 12.10 karat yastık şeklinde Padparadscha safiriyle birlikte, farklı tonlarda 120 safir ve pırlantalarla süsleniyor. Padparadscha safirinin içinde taşıdığı ateşi ön plana çıkarmak için yerleştirildiği kırmızı altın ve onu çevreleyen pastel renkli safirler oldukça iyi bir işçilik ve tasarımın simgesi.


Gerdanlık

Chanel

Chanel’in Weed Graphique isimli gerdanlığı, Fransız markanın tüvitten ilham alan yüksek mücevher koleksiyonu Tweed de Chanel’in bir parçası. Beyaz altından yapılmış ve 5.03 karat yuvarlak kesim de dâhil olmak üzere oniks ve elmaslarla süslenmiş kolye; el dokuması İskoç yünlü kumaşın esnekliğini ve zanaatkârların değerli metalleri şekillendirmesini ifade ediyor.


Gerdanlık

Tiffany & Co.

Muhteşem bir gerdanlık yapmak için tek ihtiyacınız 128 karat Tiffany Diamond taşı bulmak olabilir. Genellikle kasaların içinde saklanacak kadar özel olan bu taş, 1877’de Kimberley madenlerinden 287.42 karatlık işlenmemiş olarak çıkarılan son derece nadir, sarı bir elmas. Şekillendirilmesinin Paris’te yapıldığı bu olağanüstü taş, sonunda ilk defa Tiffany'de Kahvaltı’nın tanıtımının yapıldığı bir etkinlikte Audrey Hepburn’ün boynunu süsledi. Aynı kolye 2019 Oscar Akademi Ödülleri’nde performans sergileyen Lady Gaga’nın da boynunda görüldü…


Gerdanlık

Boucheron

Boucheron’un Tasarım direktörü Claire Choisne şimdiye kadarki en kişisel ve samimi çalışması olduğunu söylediği altmış yedi parçalık Contemplation’u görücüye çıkardı. Duyusal bir yaklaşım benimseyen Choisne, kullanıcıyı bu mücevherlerle gelen duyguları hissetmeye davet ediyor. Koleksiyonun gözalıcı parçası Goutte de Ciel, “gökyüzünden boynunuza takabileceğiniz bir parça” olarak tanımlanan bir gerdanlık. Tasarım direktörü Boucheron koleksiyonu tasarlarken, yalnızca gökyüzünün sonsuz mavi paletini değil, aynı zamanda yeniden üretebilecek bir malzeme seçebilmek için detaylı bir araştırma yapar. Bu araştırma onu NASA tarafından uzayda yıldız tozunu toplamak için kullanılan bir malzemeye ulaştırır: hava ve silikadan oluşan özel bir madde. Choisne bu özel maddeyi, elmaslarla süslenmiş bir kaya kristali kabuğuna sarar ve gerdanlıktan sarkan olağanüstü bir tılsım haline getirir.


Gerdanlık

Hermès

Hermès’in kreatif direktörü Pierre Hardy’nin “samimiyete yönelik” olarak tanımladığı koleksiyonda yer alan Lignes Sensibles, stetoskop gibi vücudu dinlemek için kullanılan nesnelerden ilham almış. Bu yüzden de giyildiğinde “ten ile bir arada” olacak parçalar yaratmak amacıyla ten rengine yakın renklerde bir dizi değerli taş kullanmış. Koleksiyonda en çok göze çarpan parça, toplam 45.3 karatlık 867 elmas kesim pırlantaya sahip, pembe altından yapılmış Contre la Peau kolye. Gerçekten ikinci bir deri gibi boynun çevresine nazikçe oturan gerdanlık, elmasların yerleştirildiği şatonlarla birbirine kenetlenerek akışkan bir dantel ağı oluşturuyor.


Gerdanlık

Fen J

Claude Monet’nin Paris’in romantik çeşmelerine olan aşkından ilhamla yapılan Jardin de Giverny adlı nefes kesici gerdanlık, 19 karatlık süslü açık pembe pırlantaya sahip… Feng J, bu gerdanlığı çok sayıda çift gül kesimli renkli safir, aquamarin, spinel, tanzanit, tsavorit ve gülün yerleştirilmesinde değerli metalin neredeyse hiç görünmediği, kendine özgü “yüzen set” tekniğini kullanarak bir çelenk olarak tasarlamış. Nadir süslü açık pembe bir elmas da, çelenk gerdanlığın tam kalbinde yer buluyor.