Ocak 2 2021

Instagram’ın dekorasyon guruları

Dekorasyon

İLHAM VERİCİ İÇ MİMARLARIN INSTAGRAM HESAPLARI…

S

on zamanlarda evde oldukça fazla vakit geçiriyoruz. Bu kadar fazla vakit geçirdiğimiz yaşam alanımız için bir değişim ihtiyacı hissetsek de ne istediğimizden emin olamayabiliyoruz. Mesela bir duvar kâğıdı, yeni bir aydınlatma ve ses sistemi ya da ofis düzenlemesi küçük değişiklikler gibi görünse de ortamda büyük farklar yaratabiliyor. Size, keyif alacağınız ve zihninize iyi gelecek bir iç mekân ilhamı sunabilmek için birbirinden başarılı iç mimarları ve Instagram hesaplarını bir araya getirdik, böylece istediğiniz tarzdaki küçük dokunuşlarla evinizde büyük farklar yaratabilirsiniz.


Dekorasyon

Jonathan Adler

Jonathan Adler, oldukça iddialı olduğunu düşündüğümüz marka felsefesini şöyle özetliyor; "Eğer mirasçılarınız ürünlerimiz için birbirine girmiyorsa bu işi başaramamışız demektir". 1994 yılında seramik koleksiyonunu piyasaya süren Jonathan Adler, 1999 yılında ilk mobilya mağazasını açtı. Şimdiyse dünya çapında 25'ten fazla mağazası, binin üzerinde toptancısı ve sürekli büyüyen bir online mağazası bulunuyor. Lüks ve geometrik esintileri tasarımlarında bolca kullanan Adler, renk ve ihtişam sevenler için hayli ilham verici.


Dekorasyon

Jungalow

Eğer bohem tasarımlara düşkünseniz muhtemelen Justina Blakeney’yi duymuşsunuzdur. Renkleri, desenleri ve bitkileri birleştiren bir tasarım hareketi olan Jungalow'un kurucusunun Instagram hesabı, adeta bir görsel şöleni andırıyor. Blakeney’nin keskin desenleri ve parlak renkleri sıkça gördüğümüz tasarımları, karma kültürel esintiler taşıyor. Eğer tüm bu öğeler size kaosu çağrıştırıyorsa da en azından yaşam alanınıza yeşil tonlar katma konusunda sizi motive edebilir.


Dekorasyon

Pierre Yovanovitch

Çağdaş sanat ve el yapımı dekoratif objeler, Pierre Yovanovitch'in tasarımlarının iki ana özelliği. Fransız iç mimar, Pierre Cardin'de tasarladığı erkek giyim ürünlerinden sonra kariyerine dekor çizimleriyle devam etti ve haute couture tecrübelerini artık iç mekânlara aktarıyor. Sanatçının devasa boyutlara ve kıvrımlara sahip eserlerinde 20. yüzyılın etkileri görülüyor.


Dekorasyon

Joanna Laven

İsveçli iç mimar Joanna Laven trendlere inanmıyor; onları yaratıyor! İskandinav tarzını benimseyen Laven’in tasarımlarını, “temiz ve dengeli bir renk paleti” olarak tanımlayabiliriz. Laven’in olmazsa olmazı ise vintage objeler. Sade ve zamansız tasarımlar üreten Laven’ın Instagram paylaşımları, kaotik Instagram ortamında göz dinlendirmek için ideal.


Dekorasyon

India Mahdavi

India Mahdavi hakkında bilmeniz gereken ilk şey, şeker pembesi dekorları ve eklektik sanat eserleriyle tasarladığı Londra’daki Sketch’in Gallery restoranı. Pastel renkleri ve malzemelerle oynamayı oldukça seven İran doğumlu Fransız mimar Mahdavi, ahşap, seramik, metal ve lake kombinasyonlarını iç mekânlarında sıkça kullanıyor.


Dekorasyon

Scandinavian Homes

Minimalizm, sadelik ve işlevsellik… Bunlarla birlikte doğal, organik malzemelerin yoğun kullanımı, İskandinav tasarımının omurgasını oluşturuyor. Scandinavian Homes, temiz bir estetik anlayışına sahip olanlar için ilham verici bir Instagram hesabı.


Dekorasyon

Ryan Korban

Ryan Korban, Balenciaga ve Alexander Wang gibi lüks markalar için birçok projede çalıştığı için moda sektöründe bilinen bir isim. Korban, estetik anlayışını “klasik lüks, eski dünya romantizmi ve şehir havası” olarak tanımlıyor. Kendine özgü tarzı, modern ve şık bir yaklaşım sergiliyor. Korban’ın tasarımlarındaki göz alıcı detaylar ve simetri tutkusu da gözden kaçmıyor.