Şubat 2021

Elektronik fuarının en iyileri

Best Of Ces

YILIN EN İNOVATİF MARKA VE ÜRÜNLERİ...

D

ünyanın en büyük elektronik ürün fuarlarından bir tanesi olan CES, bu yıl tamamen dijital olarak gerçekleşti. Birkaç gün boyunca devam eden etkinlikler kapsamında sektörün önde gelenleri, en yeni teknolojik ürünlerini duyurdu. Ancak fuarın önemli yanlarından bir diğeri de, her yıl geleneksel olarak verilen inovasyon ödülleri.

CES'in inovasyon ödülleri, teknoloji şirketlerinin piyasaya sürdüğü ürünlerin sunduğu yeniliklere göre veriliyor. Her yıl şirketler, piyasaya sürdükleri ya da prototip düzeyinde olan ürünlerini komiteye sunuyor. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda da bu ürünlerin bazıları ödüle layık görülüyor. CES 2021 kapsamında 191 şirkete ve 285 ürüne ödül veren komite, yılın en iyilerini de seçmiş oldu. İşte onlardan bazıları…


Best Of Ces

Ses Tanıma Özellikli LG InstaView Buzdolabı

LG’nin InstaView Door-in-Door buzdolapları piyasadaki en ileri teknolojiye sahip buzdolabı olma unvanına sahip. İki hızlı vuruşla yanan şeffaf aynalı cam paneli sayesinde kapıyı açmadan hızlıca içine göz atabildiğiniz buzdolabı bu yılki modelinde, başta ses tanıma olmak üzere birçok yeni özellik getiriyor. Mesela artık sadece “buzdolabının kapısını aç” diyerek kapıyı açabileceksiniz.


Best Of Ces

Samsung Bot Handy

Bot Handy, kabiliyetleriyle oldukça dikkat çekiyor. Bulaşık makinesine kirlileri yerleştiren cihaz aynı zamanda gerektiğinde başka işler de yapabiliyor; evdeki dağınık eşyaları toplayabiliyor, kişisel asistan olarak verilen komutları uygulayabiliyor, yüksekte duran nesneleri, örneğin bir rafa uzanarak, alabiliyor. Bu ürünlerin cinsine göre de ne kadarlık bir sıkma kuvveti ayarlayacağını biliyor. Güvenlik kamerası bulunan bu robot, süpürge işlevi de görüyor.


Best Of Ces

Mercedes-Benz Hyperscreen

Mercedes tarafından elektrikli otomobil modelleri için geliştirilen bu yeni ön konsol, yol bilgisayarı ya da eğlence sistemi içermekten çok daha fazlasını yapıyor.

Mercedes-Benz AG yöneticisi Sajjad Khan tarafından bir lansmanla tanıtılan Hyperscreen ile akıllı otomobil çağı için de önemli bir adım atılmış olabilir. Bu dijital panel, 56 inçlik ve tamamen dokunmatik OLED bir ekrandan oluşuyor.


Best Of Ces

Volvo Penta Destekli Yerleştirme Sistemi

İki yıl önce, Volvo Penta (Volvo’nun denizcilik kolu) insan hatasını denklemden çıkarmaya çalışan, kendi kendine park etme sistemini tanıttı. Volvo Penta Destekli Yerleştirme sistemi, temelde birçok yüksek kaliteli arabadaki yardımlı park özelliği ile aynı. GPS ve diğer yerleşik sensörleri kullanarak, yatınızı en dar noktalara bile yerleştirebileceğiniz ayarlamalar yapabilmenize olanak sağlıyor.


Best Of Ces

TCL Wearable Display akıllı gözlük

TCL, 100 inç TV ile eşdeğer boyutta sanal ekran vadediyor. Şık tasarımıyla dikkat çeken Wearable Display, 1080p OLED ekran ile karşımıza çıkıyor. 140 derece görüş açısına sahip olan model, batarya içermiyor. USB Type-C girişine sahip bu aksesuar, istenildiği takdirde bilgisayar ve akıllı telefona bağlanarak ekran paylaşımı gerçekleştirebiliyor. Fiyat etiketi henüz belli olmayan cihazın bu yıl satışa çıkması bekleniyor.


Best Of Ces

Shower Power duş başlığı

Shower Power hidro-enerjili, bluetooth hoparlörlü duş başlığı, geri dönüştürülmüş okyanus atıklarından üretilmiş ve entegre bir hidroelektrik jeneratöründen yararlanarak gücünün tamamını sudan alıyor. 2.500 mAh dahili bataryası, 20 saatten fazla güç depolayabiliyor.