Şubat 2021

Stil sahibi erkeklerin vazgeçilmez aksesuarı: Cep mendili

Cep Mendil

BİRBİRİNDEN ŞIK CEP MENDİLLERİ...

C

ep mendilinin kökenleri, küçük keten kumaşların kırmızı renkli tozlarla boyandığı Antik Çağ'a kadar uzanır. Zaman içinde kullanım amacı değişen mendiller, hiç de yavaş olmayan bir tarihsel süreç içinde cep mendillerine dönüşmüştür. O dönemlerde bir ihtiyacı karşılamak, istenmeyen kokulardan korunmak gibi amaçlarla kullanılırken cep mendillerinin bizim bildiğimiz anlamda aksesuar olarak kullanılması için dokuz yüzlü yıllara dek beklemek gerekecekti.

1900'lere gelindiğinde, modayı takip eden her beyefendi, takım elbisesinin sol göğüs cebinde ipek, keten veya pamuktan yapılmış bir cep mendili olmadan evden çıkmazdı. 1960'larda kısa bir süre için cep mendilleri popülaritesini kaybetse de sonraki dönemde iyi giyinen her erkeğin vazgeçilmez aksesuarları arasında yerini aldı. Biz de doğru kombinlerle harika bir stil oluşturabileceğiniz, her biri özel tasarım olan cep mendillerini sizin için derledik.


cep-mendil

Alexander Olch

Film yapımcısı ve tasarımcı Alexander Olch, kravat ve cep mendili tasarlamaya 2009 yılında başladı. Bu eski işçiliği modern şehir havası ve tarzıyla birleştiren ve dairesel tarzdaki cep mendilleriyle bir kült yaratan Olch, farklı kumaş çeşitleriyle rafine parçalar yaratıyor.


cep-mendil

Drake’s

1977'de Michael Drakes tarafından kurulan marka, incelikli İngiliz el işçiliği ve bol renk kullanımından doğan İtalyan havasıyla dikkat çekiyor.


cep-mendil

Boglioli

Yumuşak ve ince bir ipek kumaştan üretilen bu Boglioli cep mendili, gördüğünüz anda kendini fark ettiriyor. Mendil, sade tasarımı ve renk kullanımıyla hangi şekilde katlarsanız katlayın, şık bir İtalyan görünümü vadediyor.


cep-mendil

Devil May Care

Tasarımcı Masato Sano, 2015 yılında ilk cep mendili koleksiyonunu piyasaya sürdü. Her bir Devil May Care cep mendili, klasik motiflerin çağdaş temalarla dengelenmesiyle titizlikle tasarlanmış ve ipek kumaştan hazırlanmış.


cep-mendil

Turnbull & Asser

1885 yılında Reginald Turnbull ve Ernest Asser tarafından kurulan marka, aslında kişiye özel gömlek üreticisi olarak tanınıyor. Londra ve New York’taki mağazalarıyla dünyanın en iyi gömlek üreticilerinden biri olarak görülen Turnbull & Asser, aynı zamanda gömleklerine eşlik edecek şıklıkta aksesuarlar da üretiyor.


cep-mendil

Etro

1968'de Gimmo Etro tarafından kurulan marka, elli yılı aşkın süredir lüks ayakkabılar, mücevherler, deri eşyalar, dekorasyon ürünleri, parfümler ve aksesuarlar üretiyor. Ustaca tasarlanan Etro cep mendilleri, zarafet ve gösteriş arasında mükemmel bir denge kuruyor. Markanın floral desenli tasarımlarında ipek ve pamuk kumaşlar kullanılıyor.


cep-mendil

Richard James

Richard James’in cep mendilleri, geleneksel İngiliz işçiliğini İtalyan zarafetiyle harmanlıyor. İster daha parlak renklerdeki yaz seçkisi, ister kış seçkisinde olsun, Richard James eğlenceli tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.


cep-mendil

Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli, günümüz tasarımcılarına ilham veren yenilikçi bir vizyona sahip. Cuccinelli, erkek giyiminde en yüksek kaliteyi ve İtalyan lüksünün zirvesini temsil ediyor.


cep-mendil

Patrick Johnson Tailors

2015 Woolmark Ödülü sahibi P. Johnson Tailors’ın parlak renklerde ve geometrik motiflere sahip cep mendili yelpazesi, modern beyefendilerin geniş gardırobunu tamamlayacak şekilde tasarlanmış.