Şubat 2021

2021’in en iyi SUV’leri

Suv

KONFOR, GÜÇ VE TEKNOLOJİ... BU YILIN EN İYİ SUV'LERİ...

L

üks SUV’ler neredeyse bütün büyük üreticilerin gözdesi hâline geldi. Ciddi bir satış potansiyeli olan ve markalarına önemli miktarda kâr sağlayan bu araçlar artık birinci sınıf otomobil üreticilerinin vazgeçilmez bir parçası.

Bu tip araçların çok talep görmesinin nedeni, çok yönlü bir yapıya sahip olmaları. Lüks, konfor ve performans zaten bu tip markaların ortak özellikleri. Dört tekerlekten çekiş yeteneği sadece off-road koşullarında değil kışın, kaygan zeminlerde de büyük avantaj sağlıyor. Bunun yanında lüks otomobil üreticileri, iki tekerlekten çekişli SUV’ler de üretiyor. Peki, premium SUV denildiğinde en iyi araçlar hangileri? İşte 2021’in in iyileri…


Suv

Aston Martin DBX

Süper otomobil üreticilerinin de girdiği SUV pazarının en güncel temsilcilerinden biri olan DBX’in tipik ön panjuru, yatık tasarıma sahip farları ve ilginç bagaj kapağı tasarımında İngiliz markanın diğer modellerini görmek mümkün. İç mekânı da bir Aston Martin olduğunu belli eden DBX'in uzun aks mesafesi, arkada oturan yolcuların da konfor seviyesini garanti ediyor. 638 litre hacimli bagaj ve pnömatik süspansiyon sistemi de aracın donanımında yer alıyor. 54:46 ağırlık dağılımı ve torkun tamamını arka aksa aktarabilen dört tekerlekten çekiş sistemini de standart olarak sunan aracın kaputu altında, çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli bir V8 motor yer alıyor. 550 beygir gücü, 700nm tork üretebilen ünite, 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 4,5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 291 km/s.


Suv

Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche, ilk SUV modeli Cayenne'in E-Hybrid versiyonuyla sınıfındaki en yüksek sürüş deneyimini sunuyor. Araç, 3,0 litrelik turbo şarjlı V6'sı ve elektrik motoru ile toplam 462 beygir gücü ve 700nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km’ye 4,2 saniyede çıkan SUV’nin maksimum sürati ise 265 km/s.


Suv

Cadillac Escalade

Yeni Cadillac Escalade’ın iç mekânı, eski modeline kıyasla oldukça geniş. Ayrıca aracın dış boyutlarında da bir büyüme gerçekleşmiş. Bu boyut artışında yeni şasi ve bağımsız arka süspansiyon sisteminin de etkisi var.

Aracın dış tasarımına baktığımızda ise ön ızgaranın büyüklüğü ve ince ön farların varlığı, bu aracın bir Escalade olduğunu hemen belli ediyor. Arka kısımda da Cadillac Escalade ile özdeşleşmiş ince dikey arka farlar yer alıyor. Aracın tüm donanım seçeneklerinde 22 inç'lik jantlar bulunuyor. Aracın iki adet motor seçeneği de var. Bunlardan biri 426 beygir gücündeki 6,2 litrelik V8 motor iken, diğeri 282 beygir gücündeki yeni 3,0 litrelik sıralı 6 silindirli bir turbo dizel motor. Her iki motorda da 10 ileri otomatik şanzıman sunuluyor.


Suv

Mercedes-Benz GLE

Eski GLE ile karşılaştırıldığında önemli ölçüde büyüyen yeni model, belirgin şekilde daha lüks ve geniş bir ortam sunuyor. Dinamik ve sportif bir ambiyans sunan iç tasarım, Exclusive Nappa deri döşeme koltuklar, renkli aydınlatmalar ve 4 kollu gümüş kaplama direksiyon ile bir bütünlük kazanıyor.

4,0 litrelik çift turbo V8 motoru, 608 Hp motor gücü ve 627nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlayan aracın maksimum hızı ise 280 km/s.


Suv

Tesla Model X

Şimdiye kadarki en yüksek teknolojiye sahip SUV olan yeni Tesla Model X, yedi kişi için yeterli oturma alanına sahip ve 0-100 km/s hızlanmasını üç saniyenin altında tamamlıyor.

Güvenlik sensörleri portföyü, yarı otonom sürüş özellikleri, Falcon (Atmaca) kapılar ve yumuşak sürüş hissi, kullanımı da oldukça güvenli kılıyor. Aracın maksimum hızı ise 249 km/s.


Suv

Lamborghini Urus

4,0 litrelik çift turbolu motor ile gelen Lamborghini Urus, 650 hp gücünde. Modelin ürettiği maksimum tork değeri ise 850nm. Motor, 3,6 saniyede 0-100 km/s hızlanma kapasitesine sahip. Ayrıca araç, saatte 305 kilometre azami hıza ulaşabiliyor.


Suv

Maserati Levante Trofeo

Maserati Levante Trofeo, performans, sportiflik ve lüksün bir araya getirildiği bir SUV araç olarak karşımıza çıkıyor.

Sadece görselliği ile değil teknik verileri ile de dikkat çeken yeni Maserati Levante Trofeo, 580 beygirlik bir V8 motor ile birlikte geliyor. Yakıt verimliliği ve emisyon standartları açısından başarılı bir motor olarak görülen V8 motor aynı zamanda 730nm maksimum tork değerine sahip. Maserati’nin ilgi çekici SUV’si Levante Trofeo’nun azami hız değeri ise 302 km/s. Araç, 3,2 saniyede 0-100 km/s’e ulaşıyor.


Suv

Maserati Levante Trofeo

22 inçlik jantları, markanın olmazsa olması Spirit of Ecstasy’si, yüksek çözünürlüklü head-up ekranı, dört kamera ile çevresel görüş özelliği, adaptif hız sabitleme özelliği, gece görüş asistanı, çarpışma önleme asistanı, çapraz trafik uyarı sistemi, şerit takip ve uyarı asistanı, havalı süspansiyon gibi üstün özelliklerle gelen Rolls-Royce Cullinan, yılın en pahalı SUV'si olmaya devam ediyor.

Aracın kalbinde 6,75 litrelik devasa V12 motor yer alıyor. Çift turbo beslemeli benzinli ünite ile 850nm tork güç üreten bu araç, torkunu 1600 prm devirden itibaren sunmaya başlıyor. 0-100 km/s hızlanması 4,7 saniye süren Rolls-Royce Cullinan’ın maksimum hızı ise 250 km/s.

Bunlara ek olarak aracın şımartan detaylarından birini daha aktaralım: Cullinan yüksek bir araç olduğu için inişleri kolaylaştırmak adına kapıyı açtığınız zaman araç otomatik olarak 40 mm kadar alçalıyor.