R
émy Martin markasının adını taşıyan bir konyak varsa o da
XO’dur. 1724 yılında kurulan aile şirketinin 1982’den beri
klasikleştirdiği şişesi geçtiğimiz mayıs ayına kadar aynı
tasarımla gelmişti. Ama şimdi ilk kez lüks mobilya ve aydınlatma
tasarımlarıyla tanınan İngiliz Lee Broom’un yetenekli ellerine teslim
edildi.
Klasisizm ve modernliği ustaca harmanlayan Lee Broom yeteneğini
avangard bir dokunuşla sergiledi. “Böyle eşsiz ve ikonik bir şişe üzerinde
çalışmak ve ona kendi yorumumu katmak benim için bir onurdur,” diyen
Lee Broom orijinal şişeye saygılı bir tasarım koymuş ortaya. İçinde
bulunan 400 farklı “ruh”a atıfta bulunarak 400 yıldız patlaması şeklinde
ince kesimle süslenen şişe, konyağın kehribar tonlarının ışıldamasını
sağlıyor. Kesme konyak bardağının içine konmuş tek bir buzun parıldayan
açılarından alınan ilhamla, Remy Martin XO’nun zengin aroması ve buz ile
servis edilmesi de anlatılıyor.
İdeal içim
Rémy Martin XO, keşfedilmeyi bekleyen aromaları için Old Fashion kokteyl
öneriyor. Peki nedir bu aromalar, yani bir yudum Rémy Martin XO’da sizi
ne bekliyor? Erik, olgun incir, şekerlenmiş portakal, tarçın, taze fındık,
bal, zencefil, safran, kavrulmuş kahve çekirdekleri, yasemin ve ceviz…
Tüm bunlarla ideal bir eşleşme arıyorsanız, bir puro ya da çikolata tavsiye
ediliyor.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dahası…
Old Fashion’ı olduğundan daha da lüks bir halde yorumlamak isterseniz,
işte size Rémy Martin XO’nun kendi sitesinden ulaşabileceğiniz bir tarif:
Gold Fashion.
MALZEMELER
- 15 ml (1.5 cl) ballı safran şurubu
- 3 damla bitter çikolata
- 50 ml (5 cl) Rémy Martin XO
- Yenilebilir altın yaprak (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Bir karıştırma bardağında tüm malzemeleri buzla birleştirin ve bir bar
kaşığıyla karıştırın. Büyük bir buz küpünün üzerine XO Old Fashion’ı
dökün. Buz küpünün üzerine hafifçe altın yaprak serpin ve servis yapın.