Nisan 2 2024

Efsane yeniden canlanıyor!

Nisan

OTOMOBİL TUTKUNLARININ GÖZDESİ TURBO GERİ GELİYOR

1

971’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk Countach LP400 S Turbo tanıtıldığında, birçok kişi bu modelin seri üretime geçmeyeceğini düşünmüştü. Zira sahip olduğu radikal tasarımı geliştirmek, eşi benzeri görülmemiş teknik zorlukları beraberinde getiriyordu. Ancak takdire şayan bir şekilde, Lamborghini efsanevi görünüme sahip bu aracı üretme konusundaki hedefinden vazgeçmedi ve teslimatlar, Cenevre’de sergilenmesinden bir ay sonra Nisan 1974’te başladı.

Nisan

Kama şeklindeki tasarımı ve keskin hatlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Countach LP400 S Turbo’nun üretimi 1988’de durdurulmuş olsa da şimdilerde bu efsanevi modelin üretimine, sadece 199 adetten oluşacak ve koleksiyonerlerin özel ilgisini çekecek şekilde yeniden başlanıyor.

Nisan

Son derece detaylı model otomobilleriyle tanınan İngiltere merkezli Amalgam Collection tarafından hayata geçirilen proje ile 1980’lerin ikonik otomobili her yönüyle 1:8 ölçeğinde yeniden canlandırılıyor. Projede orijinal üreticinin CAD verileri ve mühendislik çizimlerinin yanı sıra otomobilin tam boyutlu dijital taramaları ve fotoğrafları da kullanılıyor. 50 cm’den biraz daha uzun olan model tamamen açılabilir kapılar, farlar, ön bagaj bölmesi ve arka motor kapağı gibi detaylarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Giallo Fly sarısı veya Rosso kırmızısı renk seçenekleri sunularak, bu efsanevi aracın hayranları için özelleştirme imkânı da sağlanıyor.



Nisan

Countach LP400 S Turbo’nun standart modeli 14,835 Pound’a, kişiye özel olarak tasarlanan modeli ise 17,425 Pound’a Amalgam Collection’dan temin edilebiliyor.
Resmi lisansa sahip Countach LP400 S Turbo’yu, bu yılın ilerleyen dönemlerinde Lamborghini’nin ilk plug-in hibrit aracı olan Revuelto modeli izleyecek. Countach ve Revuelto modelleri, savaş öncesi klasik araçlardan çağdaş Formula 1 otomobillerine kadar uzanan ve her birinin yapımı yaklaşık 250 ila 450 saat süren, koleksiyon değeri yüksek 1:8 ölçekli modeller serisine katılacak.