Ağustos-2 2020

Bir süperyattan beklediğiniz...

Tekne

KONU TASARIM OLUNCA LİMİT GERÇEKTEN GÖKYÜZÜ!

D

ünya üzerinde sahip olduğumuz yüzlerce şey arasından belki de hiçbiri üzerimize özel dikilmiş, sadece ve sadece bize ait olan bir kıyafet kadar iyi hissettiremez. İnsanoğlu hâlâ iyi mi – kötü mü diye tartışadursun, ego; onu ilk tanımlayan Freud’un “At üzerinde şahlanmış bir şövalye gibidir.” cümlesiyle tarif ettiği ve hepimizin kulak vermesi gereken şeylerden biridir belki de. Zira bize özel olan, şövalyemizi mutlu eder. 21. yüzyılda bunu çoktan keşfeden markalar da egomuzu tatmin üzerine hünerlerini sergiliyor. Kıyafet, araba, telefon, ev eşyası tamam ama daha büyük düşünmek gerek. Örneğin kişiselleştirilmiş bir süperyat? İşte Heesen Yachts2003 yılından beri bunu hedefliyor ve görünen o ki, onların hikâyesi gayet iyi gidiyor.


Tekne

Kurulduğu 1978 yılından bu yana 170’ten fazla yat satan Heesen, marka olarak yarattıkları her tasarımın sahibinin rüyalarını süslemesi için çalışmış. Ardından işte “o” fikir gelmiş; sahip olduğunuz yat başkalarınınki ile aynı olsa da farklı görünsün, farklı hissettirsin. Semi-custom tasarımlar olarak tanımladıkları bu seride, her bir yat tasarımı benzersiz bir dış görünüşle tamamlanıyor. Peki ya gerisi? İşte bu noktadan sonra hayalleriniz konuşuyor; nasıl bir hayat tarzınız var, nasıl tasarımlardan hoşlanırsınız, sadelik mi gösteriş mi daha çok hoşunuza gider, yatı neden istiyorsunuz? Tüm bu soruların cevaplarını bulduktan sonra yeni bir macera başlıyor.


Tekne

Semi-custom yat tasarımının nasıl bir şey olduğunu gözünüzün önüne getirmek için otomotiv dünyasını örnek verebiliriz. En seçkin markaların, ısmarlama arabalarında bile tüm tasarım yerine ana tasarımın bazı özelliklerinin kişiselleştirilebildiğini düşünün. Markanın yeni motoru ve dizaynı tamamlanmıştır, geriye bir tek sizin ihtiyaçlarınızın yerleştirilmesi kalır. İşte Heesen de aynı şekilde çalışıyor ama kişiselleştirme için epey geniş bir alan, neredeyse sonsuz seçenek bırakarak. Bunun için önce var olan tasarımlar arasından tekne şeklinizi seçmeniz gerekiyor, ardından nasıl bir güverte görünümü istediğinizi… Ve onun da ardından daha detaylı işler hatta belki de en keyiflileri; hangi malzeme ve materyalleri tercih ediyorsunuz, nasıl bir renk uyumu istiyorsunuz ve elbette türünün tek örneğini yaratabileceğiniz bir iç tasarım için neye ihtiyaç duyuyorsunuz? İç tasarım konusunda ise limit gerçekten gökyüzü! Heesen, dilerseniz kendi tasarımcınızla çalışabileceğiniz, tamamen kendi ihtiyaç ve zevkiniz doğrultusunda tasarlayabileceğiniz bir süperyat sahibi olmanızı mümkün kılıyor. Jakuzi, güvertede havuz, altın kaplama lombozlar, profesyonel bir mutfak, helikopter pisti… Hayal gücünüzün sizi ele geçirmesine izin verin! Heesen ekibi tik, venge, abanoz gibi ahşap materyallerle de; çelik, bombeli cam, mermer ya da akik gibi taş materyallerle de çalışma konusunda uzman.


Tekne

Tamamen özgün...

Benim için bu kadarı yeterli değil diyorsanız, Heesen’in bunun için de çözümleri var. Kâğıt üzerindeki siluetinden başlayarak motor gücüne, teknik ve teknolojik özelliklerine hatta tasarımına kadar dünya üzerinde yalnızca sizin hayal ettiğiniz şekilde derin sularda yolculuk yapacak bir süperyata sahip olmanız mümkün.