Temmuz-2 2020

Evinizin tasarım ihtiyacını dinleyin

Ev Dekor

BİRKAÇ DOKUNUŞLA DAHA LÜKS GÖRÜNEN EVLER...

H

erkesin bir evden beklentisi başka olabilir. Farklı ihtiyaçlar, farklı yaşam stilleri doğal olarak farklı amaçlar çıkarır ortaya. Bir evi baştan aşağıya yenilerken ya da yeni bir eve geçmeden önce neler isteyebilirsiniz? Ya da hâli hazırda sahip olduğunuz ortamı biraz daha değiştirmek için neler yapabilirsiniz? Eğer aradığı lüksü evinden başka hiçbir yerde bulamadığını düşünenlerdenseniz, birkaç dokunuşla neler yapabileceğinizi hayal edebilmeniz için size fikir verecek örnekler yazımızın devamında.


Ev Dekor

Bahçe heykelleri

UC Berkley ve Johns Hopkins Üniversiteleri’nde yapılan araştırmalar, her tür sanat kolunun insan ruhunu stresten arındıran bir etki yarattığını ortaya koydu. Benzer araştırmalar, doğa ve bitkiler için de geçerli. Bahçe ve toprakla ilgilenmek, çiçeklerin, ağaçların gelişimini izlemek de bir tür terapi. Peki ya ikisi bir araya gelirse? Çağdaş sanatın yükselen değerlerinden biri, bahçe heykelleri. Bunun en iyi örneklerinden biri 2013’te Jeff Koons’un Christie’s müzayedesinde yaklaşık 58 bin dolara alıcı bulan Balloon Dog adlı açık hava heykeli. Sizi mutlu edecek heykeli bulduğunuzda, bahçenizle uyumlu bir birliktelik yakalayabilirsiniz.


Ev Dekor

Gazebo’nun yükselişi

Evin dışında kafa dinleme imkânı sağlayacak, tasarımıyla da bahçenize renk katacak bir şey arıyorsanız, işte o gazebo. Bazen kişisel alana sahip olmak bazen ilham almak için, ne zaman isterseniz kullanabileceğiniz, evin bütününden ayrı bir nevi kış bahçesi olarak düşünebilirsiniz. Konseptin orijinalini, günümüzden beş bin yıl öncesinin Mısırlılarına borçluyuz. Antik Yunan’da da elit tabakanın rahatsız edilmeden halk içinde oturmasını sağlayan gazebo, bugünlerde “kişisel alan” anlayışıyla yeniden gündemde.


Ev Dekor

Ultra teknolojik evler

Tüm ışıkların, ses sisteminin, kapıların hatta muslukların tek bir merkezden idare edilmesi artık bilimkurgunun tekelinde değil. Akıllı sistemler çağında, evinizin dilediğiniz tüm bölümlerini kontrol edecek bir yapı kurmanız mümkün. Lüks trendlerin başında elbette teknolojinin en iyi kullanıldığı akıllı evler geliyor.


Ev Dekor

Duvar kâğıtları yeniden

Bir süredir geri dönüş etkisini hissettiren duvar kâğıtları yazın etkisini evlerde daha fazla görmek istediğimiz günlerde imdadımıza koşuyor. Konsept yaratmak istediğiniz alanda kullanabileceğiniz çiçekli duvar kâğıtlarında dönemin yükselen trendi ton sür ton tercih edebilir, benzer renk ve desenlerde mobilyalarla tamamlayabilirsiniz. Dahası da var: Monet’nin ya da Henri Rousseau’nun eserlerini Andrew Martin sayesinde duvarlarda görmek mümkün. Martin, Londra merkezli National Gallery’den aldığı özel izinle duvar kâğıtlarına klasik sanatın etkilerini taşıyor.


Ev Dekor

Afrika’dan sanat rüzgârları

Parlak sarılar, doğal malzemeli Afrika etkili dekorlar… Bu yıl tasarım dünyası gözünü Afrika’ya çeviriyor. Ruhu ve hikâyesi olan tasarımlar, Africa by Design platformunun müthiş tasarımcılarının elinden çıkıyor. Platform kültür miraslarını tasarımlarına yansıtan 35 sanatçıdan oluşuyor. Her birinin ayrı bir tarzı, ayrı bir etkisi olsa da hepsi bir şekilde bağlı olduğu Afrika’yı gururlandıran tasarımların sahibi. Peki, evlerde neler yapabiliriz? Batı Afrika’nın kil kaplarından ilham alınarak yapılmış Asanka Coffee Table ya da Etiyopya’daki dağ antiloplarından (mountain nyala) ilham almış Nyala Chair ile evinizin havasına Afrika esintileri katabilirsiniz.