Aralık 2 2021

Kitap Kulübü: Hediye edilebilecek kitaplar

kitap

KİM DEMİŞ KİTAPTAN HEDİYE OLMAZ DİYE?

Y

eni yıl yaklaşırken hediye arayanlar için keyifli seçeneklerdir, kitaplar. Üstelik yalnızca edebiyat olmak zorunda da değil. İlginize göre seçebileceğiniz kurgu dışı olanlarla birlikte kendinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz kitapları sizin için listeledik.

kitap

Meleklerin Payı Bir Viski Macerası – Dr. Burkay Adalığ

Meleklerin Payı mahlasıyla uzun yıllardır viski hakkında yazılar yazan Dr. Burkay Adalığ’ın kaleme aldığı kitap, uzun yıllar sonra yazılan ilk Türkçe viski kitabı olma özelliğini taşıyor. Meleklerin Payı aynı zamanda kapsamlı bir viski kültürü rehberi.

kitap

Samuraylar: Savaşcı Ruh, Şerefli Yaşam – Stephen Turnbull

Stephen Turnbull’un bu çalışması, Samuray yaşantısını bütün yönleriyle keşfetmek için onları yalnızca harp meydanlarıyla sınırlandırmıyor; yaşamlarına, dini ve toplumsal geçmişleriyle birlikte kültürel başarılarına da ışık tutuyor. Harika görseller eşliğinde kadim bir kültürün tarihçesi…

kitap

Nutuk – Mustafa Kemal Atatürk

Şık kutusu ve basıma özel haritalarıyla özenle hazırlanmış ciltli Nutuk’tan daha iyi hediye mi olur, diyenlere. Yakın tarihimizin en önemli kitaplarından Nutuk’un bu özel çevirisi 1927 tarihli orijinal baskıdan yapıldı.



kitap

Besteciler – Yaşamları ve Eserleri – Kolektif

Ortaçağdan günümüze hepimizi en çok etkilemiş 90 besteciyi bir araya getiren Besteciler bu dâhi insanların yaşamlarının, aşklarının ve eserlerinin büyüleyici hikâyesini gözler önüne seriyor.

kitap
Dune Seti (6’lı)

Arthur C. Clarke’ın “Yüzüklerin Efendisi dışında bu kitapla kıyaslanacak başka bir kitap yok,” diye tanımladığı Dune serisinin tamamı güzel bir hediye niteliğinde. Sinemada yayımlandıktan sonra dikkatleri tekrar üzerine çeken Dune ile tanışmak için şahane bir bahane.

kitap

Binbir Gece Masalları (iki cilt)

Asla eskimeyecek bir (bin bir) hikâye. Yetişkin çocuklara başucu kitaplığı yapmak için ideal bir hediye. Şehrazat’ın anlatacaklarının belki bir kısmını duydunuz ama hatırlatırız, burada iki ciltlik hikâye var!