Aralık 2 2021

208 fitlik süperyat Moca

super-yat

SEYİR HALİNDE SÜPER KEYİF...

İ

talyan yat üreticisi Benetti 2016 yılında 208 fitlik süperyatı bir Yunan denizcilik patronuna sattı. Ancak ilk sahibi yatı kısa bir süre sonra satışa çıkardı. Ekim 2019’da el değiştirip Moca olarak yeniden adlandırılan süperyat, kışları Bahamalar’da, yazları Hamptons’ta geçirerek korunaklı bir yaşam sürmeye devam etti. Yatın şu anki sahipleri onu kiralamak isteyenleri seçerken ince eleyip sık dokuyor ve gerçekten “ilgili” görünen müşterilerin haftalık 475 bin dolar ödemesini talep ediyor. Yatın satış fiyatı ise 39.95 milyon €.

super-yat

Moca, çelik bir gövde ve alüminyum üst yapı ile ABS sınıfında inşa edilmiş ve her biri 1.029 hp MTU dizel motorlar ile donatılmış ki bu, Moca’nın saatte 18,5 mil azami hıza çıkmasını ve 14 milde sakin bir şekilde seyretmesini sağlayan bir donanım... 30.000 galonluk yakıt tankları bu süperyata 5.000 deniz miline yakın bir menzil sağlıyor.

İtalyan FM Architettura’nın kurucu ortağı Francesca Muzio’nun iç tasarımı, yedi kamarada 14 kişiye kadar konaklama imkânı sunuyor; ayrıca iç ve dış mekânlarda sayısız çok kullanımlı alan sağlıyor. Büyük pencereli ana salon yazlık bir görünüme sahip rahat bir alan olarak öne çıkıyor. Salon, 16 kişilik U şeklinde büyük bir kanepe ve büyük bir masa ile geniş bir kapalı arka güverteye açılıyor. Sıcak ve nemli günler için tavana bir klima sistemi de yerleştirilmiş.

super-yat

Bu katta geniş kilerleri, dondurucuları ve 1.000 şişelik bir şarap mahzeni olan endüstriyel bir mutfak bulunuyor. Yatın dört aydan fazla devre dışı kalmasına yetecek kadar soğuk ve kuru hava deposu var. Moca şu anda 15 kişilik bir mürettebat ile çalışıyor.



super-yat

Tasarımın öne çıkan bir diğer özelliği ise yatın dört katı arasında çalışan cam kabinli bir asansörü olması. Asansör parıldayan krom çerçevesiyle âdeta bir sanat eseri gibi görünüyor. Alt katta çocuklar için iki ranzalı iki yataklı oda ile her biri kendi banyosuna sahip geniş uyku odaları bulunuyor.

super-yat

Üst kattaki süit ise kesinlikle Moca’nın yıldız parçası. Aslında buraya süitten ziyade, büyük bir daire demek daha doğru olur. Bu etkileyici alan sınıfındaki diğer süperyatlarla karşılaştırıldığında en büyük gömme dolaba sahip.

Ebeveyn yatak odasına gelince... Burası Moca’nın 38 fit genişliğinin tamamını kaplıyor. Geniş bir banyosu ve büyük bir duşakabini var. Bir düğmeye basınca, ana süitten 14 kişilik bir yemek masasının bulunduğu özel açık güverteye bir kapı açılıyor. Birkaç adım ötede ise yatın spor salonu ve yeniden yapılandırılmış masaj alanı var.