Aralık 2 2021

Dünyadan en özel yılbaşı destinasyonları

seyahat

MUTLU YILLAR!

2

021 hepimiz için zorlu bir sene oldu ama 2022 için umudumuz taptaze. Yeni yılın hepimize sevdiklerimizle birlikte, kayıpsız, hastalıksız, huzurlu günler getirmesini dileyerek; yılbaşı için seçtiğimiz çok keyifli beş destinasyonu sizlerle paylaşıyoruz.

seyahat

Gran Canaria, İspanya

İspanya’ya ait Kanarya Adaları Özerk Topluluğu’na bağlı Las Palmas ilinde bulunan Gran Canaria, yazdan kalma bir yılbaşı kutlaması isteyenler için şahane bir seçenek. Adada kışlar son derece ılıman geçiyor, sıcaklıklar genellikle gündüzleri 20°C’nin ortalarında seyrediyor. Kulağa şaşırtıcı gelebilir ama bu yılbaşında tercihinizi Gran Canaria’dan yana kullanırsanız, okyanusa girme şansınız bile olabilir. Yılbaşı gecesi genelde hem yerli halk hem de turistler müzik, eğlence ve havai fişek gösterileri için Plaza de Canarias’ta toplanıyor. Saat gece yarısına yaklaştığında ise 12 üzüm geleneği devreye giriyor. Bu geleneğe göre meydandaki saat kulesinin çanı, saat 00.00’ı vurmadan kısa bir önce çalmaya başlıyor; meydandaki tüm insanlar yeni yılın şans ve bereketle gelmesi dileğiyle her ayı temsilen toplam 12 üzümü yiyor.

seyahat


Edinburgh, İskoçya

Yılbaşı kutlamaları Edinburgh’da sadece bir geceden ibaret değil. Hogmanay adı verilen kutlamalar 30 Aralık’tan 2 Ocak’a kadar tam üç gün sürüyor. Sokak partileri, el fenerleri eşliğinde düzenlenen törenler, aile etkinlikleri, konserler ve canlı orkestralar şehri âdeta bir festival alanına dönüştürüyor. Saatler gece yarısını vurduğunda ise Edinburgh Kalesi ve Calton Tepesi üzerinden atılan havai fişekler izleyenlere muhteşem bir görsel şölen yaşatıyor. Edinburgh’da yılbaşının bir başka keyifli tarafı ise yeni yıl enerjisini sonuna kadar hissettiren rengârenk Noel pazarları...

seyahat

Budva, Karadağ

Karadağlılar parti yapmayı çok seviyorlar, bu yüzden de yılbaşını ülke çapında kutlanan bir partiye dönüştürüyorlar. Ülkedeki en eğlenceli destinasyonlarından biri olan sahil şehri Budva’nın ana meydanındaki kutlamalar 29 Aralık’tan 1 Ocak’a kadar dört gün boyunca devam ediyor. 31 Aralık’taki havai fişek gösterileri kaçırılmaması gereken bir manzara sunuyor ve ılıman sıcaklıklar bu özel günde dışarıda olmayı keyifli hale getiriyor. Eğlenceli konserler, neşeli kalabalık, leziz Karadağ yemekleri ve çok da fazlası… Budva eğlenceye doymak isteyenlerin değerlendirmesi gereken bir seçenek!

seyahat

Basel, İsviçre

Basel’de Ren Nehri kıyısındaki stantlar, 31 Aralık - 1 Ocak tarihlerinde 23:00 ile 01:00 saatleri arasında ücretsiz sıcak şarap sunuyor. Basel sıcak şarapla ısınmanızı istiyor çünkü hava Aralık’ta son derece soğuk oluyor. Yeteri kadar ısındığınızda ise size saat 00:30’dan itibaren nehir üzerinde parıldayan muhteşem havai fişek gösterisinin keyfini çıkarmak kalıyor. Bu arada hemen hatırlatalım; Barfüsserplatz ve Münsterplatz’daki Noel pazarı, İsviçre’nin en güzel ve en büyüklerinden biri olarak kabul ediliyor. Uğramadan geçmeyin.

seyahat

Kapadokya

Kalabalık meydanlardan uzakta sakin ve dokunaklı bir gece geçirmek istiyorsanız, adresi çok da uzakta aramanıza gerek yok. Muhteşem dokusu ve manzaralarıyla ziyaretçileri her mevsim kendine hayran bırakan Kapadokya’da yılbaşı deneyimi de bir başka oluyor. Özellikle peribacalarını süsleyen kar tabakası ile manzara daha da nefes kesici hale geliyor. Aynı karlı manzara bir sıcak hava balonundan bakıldığında daha da büyülü. Otellerin yılbaşı programlarına katılabilir ya da yeni yılı şömine karşısında bu yılın şahane geçmesini dileyerek karşılayabilirsiniz.

*** Yılbaşı için tercihinizi yaptıktan sonra, ilgili destinasyonun almış olacağı COVID-19 önlemlerini önceden araştırmanızı tavsiye ederiz.