Mart 2 2021

Yapı Kredi Crystal ile şehrin seçkin restoranlarında ayrıcalıklısınız

Fuudy

FINE DINING DENEYİMİNİ EVİNİZDE YAŞAYIN…

1

920’li yıllarda Kaliforniya’da Çin restoranı sahibi bir girişimci ilk defa paket servisini icat ettiğinden beri çok yol kat ettik, orası kesin. Ama geçen yıla kadar dışarıdan yemek söylemek belki günü ya da akşamı kurtaracak bir seçenekti. Alışveriş, hazırlık ve sofra toplama aşamasından kurtulmanın ya da sadece kendini şımartmanın bir yoluydu ve genellikle fastfood’u işaret ediyordu. Pandemi ise bunu sıradan bir aktiviteden çok daha fazlası haline getirdi ve biz gidemediğimiz için, restoranlar evimize daha çok konuk olmaya başladı. Ama şimdi bilmeniz gereken bir şey var. Artık dışarıdan yemek söylemek demek yalnızca “kolaylık” anlamına gelmiyor! Zira Yapı Kredi Crystal’ın Fuudy’deki ayrıcalıklarından faydalanarak dünya mutfağını en gurme halleriyle evinizde ağırlayabiliyorsunuz. Bu durumda size tek bir iş kalıyor: Hangi mutfağı sevdiğinizi seçmek.


Fuudy

Uzakdoğu’dan İtalya’ya

Otantik, cesur ve yoğun lezzetler arıyorsanız, Zuma sizin için leziz bir seçenek olabilir. Yemeklerin sofrada paylaşılmasını anlatan “izakaya” tarzı, Zuma’nın da felsefesi. Yani yalnızca masaya gelen lezzetleri denemenin değil; ânı, sofrayı ve hayatları paylaşmanın bir ifadesi. Gözünüzün önüne sashimi, urakami ya da inari’lerle dolu bir sushi masası geldiyse, kesinlikle haklısınız. Ancak elbette bu kadar değil; Zuma’da Uzakdoğu mutfağının ince dokunuşlarını da kendi evinizin rahatlığında deneyimleyebilirsiniz. Örneğin Hoba yaprağında miso marineli morina balığını mutlaka denemelisiniz.


Fuudy

Gelenekler tamam, ama yeni Japon mutfağının inceliklerini yansıtan bir menü görmek isterseniz, sıranın başına Sunset Grillbar geçiyor. Sushi Bar konseptini 1999 yılında ilk kez Türkiye’ye tanıtan Sunset, bugün hala İstanbul’daki en iyi Sushi adreslerinden biri. Uzak Doğudan gelen uzman Sushi şefleri ile oldukça geniş bir menü sunuyor. Sürekli olarak gelişen ve daima en iyiyle ön plana çıkan Sunset, aynı zamanda Gastronomi dünyasının Oscar’larını veren kuruluş olarak görülen James Bread Vakfı’na kabul edilen ilk Türk restoranı. Sunset’in eşsiz lezzetlerini Fuudy uygulaması ile kolayca sipariş verebilir ve evde keyifli bir sushi gecesi yapabilirsiniz.

Kıtaları birleştiren şehirden bir başka “birleştirici” mutfak da Vogue Restaruant’ta karşımıza çıkıyor. Modern Avrupa mutfağının en iyi örneklerini menüsüne taşıyan Vogue, aynı zamanda zengin bir sushi menüsüne de sahip. Her daim zamanın ötesine bakan Vogue, modayı menülerine de yansıtıyor.


Fuudy

Gerçek İtalyan lezzetlerini evinizin rahat ortamında denemek isterseniz, Da Mario’nun menüsü bunun için biçilmiş kaftan. Akdeniz mutfağının ayrılmaz parçalarının İtalyan dokunuşlarla sunulduğu lezzetler, geleneksel pişirme yöntemleriyle damakları mest ediyor.


Fuudy

Frankie, zengin gastronomi mirasıyla bulunduğumuz topraklardan sonuna kadar faydalanmayı seçen bir restoran, Sofistike menüler mevsimlere göre değişiyor. Eğer gastronominin nasıl sürdürülebilir olduğunu bizzat denemek isterseniz, Frankie’yi seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

Bu gastronomik deneyimleri ve daha fazlasını yaşayabilmeniz için Fuudy, İstanbul'un en iyi restoranlarından taşıdığı favori lezzetleri yemek tutkunlarına özel kurye aracılığı ile ulaştırıyor.


Fuudy

İstanbul’un en iyi fine dining restoranlarından evlerinize taşıyacağımız lezzetleri Yapı Kredi Crystal’ın Fuudy uygulamasında uyguladığı %30 indirim ayrıcalığı ile çeşitlendirip, zengin bir lezzet şölenine dönüştüreceğiz. Üstelik eğer Crystal Visa karta sahipseniz yapılan ödemelerde ek %15 indirim fırsatını da yakalayabileceksiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR