Mart 2 2021

Look kitap kulübü: Çanakkale

Kitaplar

BİR DESTANIN AYAK İZLERİNİ TAKIP ETMEK…

T

arihin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nda nasıl bir destan yazıldığını anlatan kitaplara yakından bakıyoruz. Okumak ve unutmamak için, tarihin tozlanmaması gereken sayfalarına yolculuk yapmaya hazır mısınız?


kitaplar

Diriliş/Çanakkale 1915 Turgut Özakman

Özakman’ın Çanakkale ile ilgili yerli-yabancı bütün kitapları, internet sitelerini tarayarak yıllarca üzerinde çalıştığı; klişelere düşmeden, savaş çığlıkları atmadan zaferin gerçek hikâyesini yazdığı bir kitap, Diriliş/Çanakkale. “Tarihin en eski milletlerinden biri ateşten geçerek, kan içinde bir daha uyumamak, benliğini unutmamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek, ölmemek üzere çığlık çığlığa diriliyordu.”


kitaplar

Çanakkale Destanı Bilgin Adalı

Bilgin Adalı’nın kaleminden gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilecek bir hikâye... Gündüz “düşman”, gece “dost” olan askerlerin bir yandan savaşırken, diğer yandan insani bir dayanışma içinde olmalarının gerçek hikayesi... Okurken gözyaşlarınıza hâkim olmakta zorlanacaksınız.


kitaplar

Atatürk ve Çanakkale’nin Komutanları Sermet Atacanlı

Atatürk’ün muharebe meydanında karşı karşıya geldiği İngiliz ve Fransız komutanlarla, savaştan sonra kesişen yolları. Kanlı bir savaşın arkasından gelişen sıcak dostluklar. Arşivden yeni belgeler, bilinmeyen mektuplar, gün ışığına çıkan yeni fotoğraflar. Sermet Atacanlı’nın kaleminden...


kitaplar

Çanakkale Savaşı-Siperin Ardı Vatan Şahin Aldoğan, Gürsel Göncü

Mustafa Kemal’in muharebelerin kaderini değiştiren karar ve uygulamaları nelerdi? Türk komuta kademesinde ne tür problemler yaşandı? Düşman, hangi noktalarda neleri planladı; hangi hesaplar neden tutmadı? Lojistik ve idari hizmetler ne ölçüde verilebildi? Sağlık hizmetlerinde hangi zorluklar yaşandı? Yaralılara ve hastalara nasıl bakıldı? Türk askeri gerçekte ne kadar kayıp verdi? Tüm cevaplar bu kitapta!


kitaplar

Çanakkale Muharebeleri Kronolojisi Hülya Toker, Mustafa Toker

Çanakkale cephesinin ayrıntılarını aktaran Hülya ve Mustafa Toker’in özenli kaynak taramasıyla hazırlanan kitap hem akademisyenlere hem de konunun ayrıntısını merak edenlere rehberlik edecek nitelikte.


kitaplar

Çanakkale Savaşı/ Deniz, Kara Savaşları ve Cephe Gerisi (1915) Nuri Balcı

Nuri Balcı’nın az bilinen kaynaklara ulaşarak hazırladığı çalışma, yakın tarihimizde Çanakkale Savaşı’nın neden dönüm noktası olduğuna dair soruları cevaplıyor.