Mayıs/2 2021

Bill Gates’in günlük rutini ilham veriyor!

bill-gates

BAŞARIYA GİDEN YOLDA TEMEL ALIŞKANLIKLAR...

M

icrosoft’un kurucusu Bill Gates, dünyanın en başarılı insanlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu kadar büyük bir servete (100 milyar doların üzerinde) sahip bir insanın günlerini rahatlık içinde geçireceği varsayılabilir ancak işin aslı öyle değil; Gates’in oldukça sıkı bir programı var. Günlük rutinindeki üç alışkanlık ise hepimize ilham verecek türden...

1. Sabah rutini

Bill Gates her günün sabahına haber ve manşetleri okuyarak başlıyor. New York Times, Wall Street Journal ve Economist düzenli olarak takip ettiği yayınlar arasında... Buna ek olarak, toplum sağlığı politikasına çok önem veriyor ve zamanı olduğunda kendi görüşlerini Twitter veya kişisel bloğu aracılığıyla paylaşıyor. Bu, güçlü bir iş günü geçirmesine yardımcı olan bir alışkanlık. Siz de Bill Gates’in yolundan giderek ilginizi uyandıran ve işinizde daha iyi performans göstermenize yardımcı olabilecek konuları düzenli olarak takip ederek bu alışkanlığı günlük rutininize dahil edebilirsiniz.


bill-gates

2. Beş dakikalık programlama yöntemi

Bu yöntem günü parçalar halinde planlamak anlamına geliyor. Business Insider’a göre, Gates’in günlük programı beş dakikalık molalara bölünmüş durumda ve her ânı planlı. Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk da aynı yöntemi benimseyen isimler arasında yer alıyor. Bu zamanlama yöntemi, verimi artırmanın önemli bir yolu. Ancak beş dakikalık aralıklar sizin için kısaysa, yöntemi kişiselleştirebilir; 10 dakika, 30 dakika veya bir saatlik aralıklarla planlama yapmayı deneyebilirsiniz.

3. Akşamı basit bir görevle bitirmek

Bill Gates, her geceyi bir ev işi yaparak bitiriyor. Popüler bir sosyal tartışma sitesi olan Reddit’e konuşan Gates geceleri bulaşık yıkadığını söylüyor ve ekliyor: “Etrafımda bunu yapmaya gönüllü olan insanlar var ancak ben bundan keyif alıyorum.” Elbette size her akşam bulaşıkların başına geçmeniz gerektiğini söylemeye çalışmıyoruz. İçerikteki derin mesaj, ne kadar başarılı olursanız olun, tüm küçük görevleri insanların sizin için yapmasına izin vermemenizin önemli olduğu... Bu hem kafanızı boşaltmanıza yardımcı olur hem de etrafınızdaki insanlara takdir edildiklerini hissettirir. İşte bu nedenle üçüncü alışkanlık, başkalarına anlamlı bir şekilde fayda sağlayan ve onlara değer verildiğini hissettiren basit bir günlük görev yapmak şeklinde tanımlanabilir.

Başarılı girişimcilerin temel alışkanlıklarını günlük çalışma rutinlerinize eklemek verimi ve üretkenliği artırıp başarıya giden yolu daha etkili hale getirebilir. Kesinlikle denemeye değer!