Mayıs/2 2021

Bahar koleksiyonlarında doğa ilhamı

moda

DOĞADAN MODAYA...

B

ahar koleksiyonlarını karantinada hazırlayan tasarımcılar ihtiyaç duyduğumuz doğanın sonsuz görsel hazinesinden tüyolar aldı. Bu dönemde ağaçlara tırmandıkları çocukluk günlerinin hatırasından bir akşamüstü dünyaya selam veren gökkuşağına kadar pek çok ipucu serildi önlerine. Bazen bir denizkızı ile köpekbalığı arasındaki hayali bir aşk, bazen sakin bir yaz günü, bazen deniz kabuklarının deseni ilhamları oldu. İşte bu sezon, doğanın insanlığa cömertçe sunduğu çeşitlilikten yola çıkılarak hazırlanan muhteşem koleksiyonlardan seçtiklerimiz...


moda

Casablanca

“Yağmurdan Sonraki Gökkuşağı” adını taşıyan ilkbahar koleksiyonu, ilhamını tasarımcı Charaf Tajer’in karantina öncesinde adalara yaptığı bir geziden alıyor. “Hawaii’deki bir gökkuşağı, bir renk çağlayanı gibidir,” diyor Tajer ve bu koleksiyonla hayatımızdaki gerçekliklerin değişebileceği, farklı yönlere evrilebileceği mesajını veriyor.


moda

Tory Burch

Kendi adını taşıyan markasının yönetim kurulu başkanı ve tasarımcısı olan Tory Burch, Pennsylvania’da bir çiftlikte büyüyor; çocukluğunu annesiyle birlikte bahçeyle ilgilenerek ve ağaçlara tırmanarak geçiriyor. 2021 ilkbahar koleksiyonu içinse bu pastrol anıları bir araya topluyor; doğal kumaşlar, renkler ve malzemelerle görsel bir şölene imza atıyor.


moda

Michael Kors

“Doğa iyimserliği ve olasılığı temsil eder” mottosuyla tasarlanan Michael Kors koleksiyonu, açık havada yapacağınız bir yürüyüşte önünüze serilecek tonlarla dolu: “Doğa bir denge işidir; moda ise tamamen güven ve rahatlıkla ilgilidir. Bu birlikteliği hepimiz biraz daha fazla kullanabiliriz...”


moda

Stella McCartney

Stella McCartney, karantina günlerinde doğan koleksiyonunda doğa ile yeniden bağlantı kurmaya çalışarak denizi ana ilham kaynağı olarak kullanıyor. Dolayısıyla deniz ve deniz kabukları Stella McCartney koleksiyonunda ön planda!


moda

Burberry

Burberry’nin kreatif direktörü Riccardo Tisci, koleksiyonun “İngiltere’de bir yaz mevsimi, sahilde bir trenkçot...” düşüncesiyle doğduğunu söylüyor. “Buradaki farklı insanlardan, örneğin bir deniz feneri bekçisinden ilham aldım. Bir denizkızı ile köpekbalığı arasındaki aşk ilişkisini okyanusa bıraktıktan sonra karaya geri çıkardım.”


moda

Jason Wu

Babasının bir peyzaj ustası olduğunu, bu yüzden de her zaman doğa ile iç içe bir yaşam sürdüğünü söyleyen Jason Wu, çiçek ve bitkilerde bulduğu “sonsuz ilhamı” bahar koleksiyonuna tüm canlılığıyla yansıtıyor.


moda

Massimo Alba

“Doğa bir başlangıç noktasını temsil ediyor. İlkbahar erkek koleksiyonu kayaların, yaprakların, meyvelerin, çiçeklerin, gökyüzü ve suyun renklerinden ilham aldı.” Bu sözler İtalyan tasarımcı Massimo Alba’ya ait. Alba giydiğimiz renklerin her mevsimin ışığını, atmosferini ve havasını yansıttığına inanıyor. Yeni koleksiyonunda da bu inancı hakkını vererek ortaya koyuyor.