Nisan 2 2021

İskandinav otelleri kadar lüks bir kamp aracı

Darc Mono

GÜÇ VE KONFOR BİR ARADA...

L

üks kamp araçlarının çoğu yoldayken evinizin konforunu yanınızda taşımanıza olanak tanır ancak yeni Darc Mono, bu konforun ötesine geçip size kendinizi zarif bir İskandinav otelindeymişsiniz gibi hissettiriyor.

Darc Mono, asfalt yolda üst düzey rahatlık vadediyor. Dakar ralli kamyonlarından ilham alan bu “keşif aracı”, en zorlu arazilerin bile üstesinden gelebilecek donanımda. Kaynak şasi, KW otomotiv ile geliştirilen uyarlanabilir bir süspansiyonla bir üst seviyeye taşınmış; 37 inç arazi lastiklerinin içinde frezeli alüminyum jantlar bulunuyor. Ayrıca boru şeklindeki özel yapım çelik ön koruma demiri, 11 tonluk bir kaldıraç ve karbon fiber şnorkel ile donatılmış durumda. Bu modifikasyonlar, aracı otoyolda rahatça ilerlerken aynı zamanda kum tepelerini de fethedecek ustalığa ulaştırıyor.


Darc Mono

Mono’nun son teknoloji arka kabini de çok etkileyici. Formula 1 yarış arabalarında kullanılan tekniklerin aynısı kullanılarak oluşturulan 161 inçlik monokok, maksimum yapısal güç için geri dönüştürülmüş karbon fiberden yapılmış. Diğer benzer kabinlerden yüzde 35 daha hafif olmakla birlikte, gelişmiş sıcaklık ve ses yalıtımına sahip. Kabinde ayrıca iki metre uzunluğunda bir tavan penceresi ve 270 derecelik görüntü sunan büyük panoramik pencereler bulunuyor.

Kabinin içinde ise geniş ve havadar bir yaşam alanı var. Yaklaşık iki metrelik tavan boşluğu ve minimalist tasarımıyla, her şeyi bir arada sunan birçok lüks kamp aracından daha geniş görünüyor. Araç üç gözlü ocak, lavabo ve 90 litrelik buzdolabının bulunduğu mini bir mutfağa sahip. Bunun dışında beş kişilik geniş bir yemek odası, bir banyo ve bol miktarda saklama alanı mevcut. Yemek odası, tek bir düğmeye basılarak iki kişilik uyku alanına dönüşebiliyor. Araç ayrıca bir ofis alanı ve ViewSonic M2 mobil projektör ve (sipariş üzerine) ses sistemi içeren bir eğlence paketi de sunuyor.

Darc, bu ay Mono için rezervasyon almaya başlayacak. Teslimatların bu yılın Ağustos ayında başlaması bekleniyor.