Ocak 2 2021

Zamanı durduran güzellikte saatler

Saatler

BAKMAYA DOYAMAYACAĞINIZ SAATLER…

D

ünyanın en çok arzu edilen saatleri, geçtiğimiz aylarda Fondation de la Haute Horlogerie’nin (FHH) düzenlediği Watches and Wonders fuarı ile meraklılarıyla buluşmuştu. Fuar, daha çok kişiye ulaşması amacıyla dijital ortamda da sergilenmiş hatta saatlerden bazıları, lüks online alışveriş siteleri Net a Porter ve Mr Porter ile iş birliği içerisinde satışa sunulmuştu. İlgiyle izlenen fuarın en gözde parçalarını sizin için seçtik.


saat

Jaeger-LeCoultre '101 Reine'

Jaeger-LeCoultre'un '101' modelinin hikâyesi 20'li yıllarda kadınların küçük saatleri daha çok tercih etmesiyle başlıyor. Ancak bu model, Kraliçe II. Elizabeth’in 1953 yılındaki taç giyme töreninde dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Albert Lebrun’un bu saati Kraliçe’ye hediye etmesiyle ün kazanmış. Bu 18 ayar kırmızı altın versiyon ise öncü modelinin dördüncü neslini temsil ediyor ve elmaslarla süslendiği için bir bilezik gibi parlıyor. Bir zamanlar minik boyutu nedeniyle Kraliçe’yi hayrete düşüren ve 98 parçadan oluşan bu saat yalnızca bir gram ağırlığında ve Jaeger-LeCoultre’un üç usta tasarımcısı tarafından elde üretiliyor.


saat

Cartier 'Pasha de Cartier'

İlk olarak 1985 yılında tanıtılan ‘Pasha’, Cartier’nin en ikonik koleksiyonlarından biri ve bu koleksiyon, çıkışını izleyen on yılda büyük bir takipçi kitlesi kazandı. Cartier arşivlerinden geri getirilen bu saat, paslanmaz çelik kasa ve bileziğe sahip. Metal bilezik, gece mavisi timsah derisi kayışla da değiştirilebiliyor. Diğer 'Pasha de Cartier' saatler gibi, bu saat de üzerinde dört rakam bulunan gümüş renkli, guilloché opal kadranı çevreleyen yuvarlak bir kasaya ve üzerinde safir kabaşon bulunan vidalı kurma koluna sahip.


saat

Piaget 'Limelight Gala' Limited Edition

Piaget’in "Limelight Gala" serisi, 1964 yılındaki tanıtımından bu yana 20. yüzyılın en ikonik figürlerinden bazıları için vazgeçilmez bir aksesuar hâline geldi. Ancak Piaget, bu şöhretine güvenip yerinde saymak yerine yeniliklerine devam ediyor. Serinin sınırlı sayıda üretiminin bir parçası olan bu saat, 0,92 karat elmasla kaplanmış, "Limelight Gala" serisinin imzası olan kavisli kulplara, 18 ayar beyaz altın bir kasaya ve mavi aventurin kadranıyla uyumlu, lacivert renkli timsah derisi bir kayışa sahip.


saat

Ulysses Nardin 'Blast' Automatic Tourbillon Skeleton

Watch and Wonders ortaklığının bir parçası olarak Mr Porter'da tanıtılan Ulysses Nardin, 174 yıllık tarihinde deniz kronometreleri ve avangart tasarımlarıyla ün kazanmış. 18 ayar pembe altın ve titanyum karışımı bir kasaya ve kauçuk bir kordona sahip olan bu sınırlı sayıdaki parçaysa, yerleşik kalibreli UN-172 otomatik tourbillon'u gösteren, iskeletleştirilmiş bir kadranla tamamlanmış. Saat altı pozisyonuna yerleştirilen tourbillon, silikon denge yayı ve eşapman çarkı gibi özenli detaylarla birlikte gelen modelde ‘Blast’ serisinin imzası olan ‘X’ şekilli kadran tasarımı dikkat çekiyor.


saat

Bovet Récital 27 Limited Edition

Yine Watch and Wonders iş birliğinin bir parçası olarak Mr Porter’da tanıtılan Bovet markası, 19. yüzyılda İsviçreli saat ustası Edouard Bovet tarafından kuruldu. 1822'de Londra üzerinden Güney Çin'e gelen ve kreasyonlarını Uzak Doğu'daki seçkin kişilerin de beğenisine sunan Bovet, tarihine bir selam olarak Doğu’dan ilham alan tasarımlarla yeni modeller üretmeye devam ediyor. "Günümüz gezginlerinin saati" olarak adlandırılan bu sınırlı sayıdaki tasarım, markanın imzası olan eğimli, 18 ayar kırmızı altın bir kasaya ve üzerinde üç saat dilimi bulunan bir kadrana sahip.


saat

Jaeger-LeCoultre + Casa Fagliano Reverso Tribute Calendar Limited Edition

Jaeger-LeCoultre; 1930'lu yılların başında polo oyuncuları için tasarlamış olduğu “Reverso” koleksiyonundan günümüze uyarladığı bu yeni modelle dikkat çekiyor. Sınırlı sayıda üretilen Reverso Tribute Calendar’ın 2,99 milimetre çapındaki 18 ayar pembe altın kasası, polo ayakkabısı üreticisi olan Casa Fagliano'nun Arjantinli zanaatkârları tarafından elle kesilmiş, tabaklanmış ve dikilmiş, esnek bir deri kayışla donatılmış. Hassas kalibre 853 mekanizmasından güç alan model, Art Deco döneminden ilham alan dikdörtgen bir kasaya ve iki farklı zaman dilimine ayarlanabilen bir kadrana sahip.