Ocak 2021

Bu yıl hedef doğal güzellik

guzellik

EVDE BAKIM RİTÜELLERİNDEN KÜÇÜK ESTETİK DOKUNUŞLARA, BU YILIN GÜZELLİK TRENDLERİ…

H

er dönem farklı içerik ve uygulamaların öne çıktığı cilt bakımı konusunda bu yıl gözden kaçmayan güncellemeler var. Hem gündeme hem de popüler kültüre uyum sağlayan yeni güzellik trendleri daha hedefe yönelik ve etkili bakım ritüelleri yaratmanızı sağlıyor. Bu yıl, dijitalleşen dünyadan etkilenen teknolojik bakım cihazları, pandemi ile gelen “maskne” bakımı ve medikal bakım ürünleri derken oldukça farklı temalar görüyoruz. Uzmanlara göre, minimal invaziv kozmetik prosedürler, sıvı yüz gerdirme ve evde cilt bakımı, bu yıl hüküm sürecek güzellik trendlerinden sadece birkaçı…

“Maskne” bakımı

Günlük maske kullanımı ile tahriş olan ciltlere yönelik bakım ürünleri, 2021 güzellik trendlerinin başında geliyor. Daha önce hiçbir cilt sorunu yaşamamış olanlar bile maske kullanımından kaynaklanan akne, tahriş ve ciltte pul pul dökülmelerle karşılaşıyor. Bu nedenle hiperpigmentasyon, akne ve tahrişi tedavi edici tıbbi bakım ürünleri, bu yıl her zamankinden çok karşımıza çıkıyor.


guzellik

Güzellik teknolojisi

Genelde dermatologlarda veya estetik kliniklerinde ekstra bir tedavi olarak kullanılan LED ışık uygulaması, geliştirilen maske ve bakım cihazları ile eve taşınıyor! Oturduğumuz yerden cildimizi yenileme sürecine sokabileceğimiz bu ürünler, güçlü LED ampuller kullanıyor. Cilde farklı renkte ışık dalgaları uygulayan bu cihazlar, birçok şikâyetin giderilmesine yardımcı oluyor. Mavi LED ışıklar gözeneklerdeki bakterileri hedef alıp akne problemlerini giderirken, kırmızı LED ışıklar doğal kolajen üretimini destekleyip ciltteki kızarıklık, iltihap, ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltıyor.

Retinol kullanımı revaçta

Kolajen üretimini destekleyip hücre yenilenme döngüsünü hızlandıran, akne tedavisine yardımcı olan, gözenekleri küçülten, ince çizgileri ve kırışıklıkları en aza indiren hatta cilt tonunu dengeleyen mucizevi içerik retinol, bu yıl cilt bakımında vazgeçilmezimiz olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şuna dikkat etmek gerek: Retinol, yanlış veya aşırı kullanımda cildinize faydadan çok zarar verebiliyor. Sık uygulamak ve güçlü formülasyonları seçmek ilk etapta ciltte irritasyona neden olabileceği için kullanıma cildi bu içeriğe alıştırarak başlamak ve kullanılan retinol oranını kademeli olarak artırmak oldukça önemli. Neyse ki son teknolojiyle geliştirilen yeni nesil bakım ürünleri, yavaş salınımlı formülleri sayesinde cilt tarafından daha iyi tolere ediliyor. Formüle cilt yatıştırıcı içerikler de eklendiğinde, yan etkiler en aza indirgeniyor.


guzellik

Küçük dokunuşlar

Estetik dokunuşlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline geldi ve öyle kalmaya da devam edecek. Ancak daha da basitleşerek! Artık cerrahi dünyasında küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratan tedaviler tercih ediliyor. Bu da sadece operasyon sonrası iyileşme sürecini kısaltmakla kalmayıp aynı zamanda daha doğal sonuçlar veriyor. Tek seferde büyük bir operasyon yerine birkaç küçük dokunuşla aynı etkiyi bir sürece yayarak yaratmak, gelişen yeni teknikler sayesinde mümkün. Burun estetiği, karın germe ve yanak inceltme gibi tedaviler artık ameliyatsız gerçekleştirilebiliyor.

Sıvı Yüz Germe

Bu yıl gençleşmek ve güzelleşmek için başvurulacak ameliyatsız uygulamaların en yeni ve en etkili yöntemlerinden biri de Liquid Facelift (Sıvı Yüz Germe). Sıvı yüz germe sayesinde kırışıklar azalıp yok oluyor, cilt gerginleşiyor ve daha genç bir görünüm kazanıyor. 30-40 dakikalık bir seans sonucu, kişinin 10 yaş daha genç bir görünüme sahip olduğu tedavinin etkisi 18 aya kadar devam ediyor. Uygulama sonrası genellikle morluk veya şişlik meydana gelmiyor, oluşan ödem de kısa sürede geçiyor. Bu yöntem; kapanmayan kronik yaraların tedavisinde, mezoterapi ile yapılabilecek yüz yenileme uygulamalarında, akne veya suçiçeği gibi rahatsızlıklar sonrası oluşan çukurların doldurulmasında ve geçirilmiş cerrahi ya da travmaya bağlı oyuk alanların tedavisinde de kullanılıyor.


guzellik

Size özel cilt bakım ürünleri

Kimimizin cildi kuru, kimimizin yağlı; yani her cilt birbirinden farklı. Durum böyle olunca kendi cildinize özel olarak tasarlanmış bakım ürünlerine yönelmek en iyisi. Artık birçok güzellik markası ürün seçkilerinin arasına kişiselleştirilmiş ürünler ekliyor. Online testlerle ihtiyaçlarınızı belirleyip buna yönelik ürünler tasarlayan kozmetik markaları ile yalnızca size özel bir bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Doğa dostu bakım

Cilt bakımında bu yıl en faydalı trendlerden biri sürdürülebilirlik. Kaynak kullanımından üretime kadar adil bir ticaret uygulayan ve hayvanlar üzerinde test yapmayan güzellik markaları aynı zamanda çevreye zarar vermeyen içerikler tercih ediyor. Siz de bu yıl cilt bakım koleksiyonunuzu doğa dostu hâle getirmek isterseniz yöneleceğiniz ürünlerin başında sürdürülebilir olanlar gelmeli.