Ocak 2021

Bu yıl seyahatler nasıl olacak?

seyahat

YILIN EN ÇOK TERCİH EDİLECEK SEYAHAT SEÇENEKLERİ…

S

eyahat etmek kimileri için vazgeçilmez bir tutku, kimileri içinse yalnızca bir zorunluluktur. Seyahate bir “zorunluluk” olarak bakanları bir kenara bırakacak olursak, farklı yerler keşfetmek, şehrin kaosundan uzaklaşmak ya da yalnızca hava değişimi için bile uzaklaşmak ruhumuza iyi gelir. Eskilerin de söylediği gibi, “Tebdil-i mekânda ferahlık vardır” ne de olsa…

Geçtiğimiz yıl hazırlıksız yakalandığımız pandemi nedeniyle birçoğumuz tatil planını iptal etmek zorunda kaldı, geriye kalanlarsa tatilde olmalarına rağmen endişelerini bir kenara bırakamadı. Kısacası hayallerimizdeki tatili yaşayamadık. Ancak 2021 yılında bu durumu değiştirebilmek için seyahat uzmanları çoktan hazırlıklarını yaptı. İşte sosyal mesafeyi koruyarak, güvenli bir şekilde keyifli rotalar oluşturabileceğiniz seyahat trendleri…


seyahat

Villa kiralama

Ev kiralamak yeni seyahat trendlerinden biri. Aile ya da yakın arkadaşlarla seyahat etmeyi tercih edenler için de oldukça güzel bir alternatif. İnternet sitelerine göz attığınızda fark edeceğiniz gibi her zevke ve tercihe göre ev rahatlıkla bulunabiliyor.

Yazlık yerler kadar kış ayları için de güzel dekorasyonlu ev kiralama alternatifleri mevcut. Özellikle güzel bir kış manzarasıyla tatil yapmak isterseniz Doğu Karadeniz, Bursa, Kaz Dağları, Sapanca gibi yerlere göz atabilirsiniz.


seyahat

Araba yolculuğu

Ülkemizde çok popüler olmasa da araba yolculukları tüm dünyada asla modası geçmeyen bir tatil alternatifi. Rotanızı belirleyin, ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri yanınıza alıp yola çıkın. Enfes manzaralar eşliğinde, beğendiğiniz noktalarda mola vererek hatta isteğinize göre konaklayarak, özgürlüğün ve maceranın tadını çıkarabilirsiniz. Yola çıkmadan önce sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir playlist hazırlamayı da ihmal etmeyin.


seyahat

Kamp

En çok ön yargıya maruz kalan seyahat türlerinden biri de kamp yapmak olsa gerek. Ama görünen o ki, 2021’de daha çok kişi kamp yapmanın güzelliğini tatma fırsatı bulacak. Ancak diğer seyahat trendlerine göre kamp konusunda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor çünkü doğa ile baş başa olacağınız bu macerada bazı kurallar hayati önem taşıyabiliyor. Bu yüzden eğer ilk kez gidecekseniz, kamp konusunda deneyimli birini yanınıza almanızda ya da yardım alabileceğiniz bir kamp alanını tercih etmenizde fayda var.


seyahat

Mavi yolculuk

Kalabalıktan uzak ve denizin tadını en iyi şekilde çıkarmayı sağlayan mavi yolculuk, 2021’nin en güzel seyahat trendi olsa gerek. Neyse ki mavi yolculuk rotası konusunda çok şanslı bir ülkedeyiz. Sayısız koy bulunan Ege ve Akdeniz boyunca, masmavi denizin tadını çıkarabilmek için birçok alternatif var.


seyahat

Hafta sonu kaçamakları

Çoğu kişi 2021’deki tatil planlarını iptal etmek zorunda kalınca kısa mesafeli ve süreli kaçamaklarla şehirden uzaklaşmaya yöneldi. Neyse ki bulunulan yerden fazla uzaklaşmadan tatil yapabilmek için birçok seçenek var. İstanbul civarında özellikle İğneada, Ağva, Sapanca dikkatleri çekerken, İzmir’in yazlık bölgelerine ya da Ayvalık, Cunda gibi Kuzey Ege’ye kaçanların sayısı da hiç az değil.

Butik oteller

Büyük oteller hizmet konusunda neredeyse kusursuz fakat artık butik otellerin de pek aşağı kalır yanı yok! Minimal yaklaşımları ve misafirlerini rahat ettirme konusundaki başarılarıyla tercih sebebi olan butik oteller, aynı anda çok kişiyi kabul etmediği için de sosyal mesafe konusunda oldukça rahat edebileceğiniz yerlerden.

Kültürel geziler

Eğer kültürel gezilerden hoşlanıyorsanız, 2021 yılı için bu seyahat seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Tarihi lokasyonlar açısından çok şanslı olan ülkemizde gidilebilecek onlarca yer var. Kapadokya’daki Zelve ve Göreme Açık Hava Müzeleri, Ihlara Vadisi, Bergama Açık Hava Müzesi, Efes Antik Kenti, Perge Örenyeri, Side Tiyatrosu, Pamukkale ve Nemrut Dağı gibi yerler oldukça ilgi çeken ve geniş alana kurulduğu için kalabalık olmayan yerlerden.