Ocak 2021

Efsane filmler geliyor!

Sinema

2021 BİRBİRİNDEN GÜZEL FİLMLERLE GELİYOR…

Y

eni filmlere hasret kaldığımız 2021 yılı, pandemi nedeniyle film sektörü açısından oldukça sönük geçti. Heyecanla beklenen birçok film, çekimlerin iptal olması nedeniyle ertelendi. Beyazperdeyle buluşamayan filmler arasında Avatar, Indiana Jones, Tomb Rider, Jurassic World ve Spider-Man gibi güçlü yapımlar yer aldı. Bu durum sinemaseverleri üzse de neyse ki 2021 eli boş gelmedi! İşte bu yıl izleyeceğimiz, heyecanla beklemeye değer filmler…


Sinema

Wonder Woman 1984k

Wonder Woman 1984, 1980'lerin ortasında geçiyor ve yeni tehlikelerle karşı karşıya olan Wonder Woman'ın maceralarını konu alıyor. Wonder Woman lakaplı Diana Prince, bu kez iki yeni düşmanla karşı karşıya: Varlıklı iş insanı Max Lord ve bir trajediden sonra kötü adam hâline gelen Cheetah. Filmin 15 Ocak’ta vizyona girmesi bekleniyor.


Sinema

The Little Things

Başrollerini Denzel Washington, Jared Leto ve Rami Malek’in paylaştığı film, kurallara son derece bağlı bir polis ile onun tam zıttı bir karaktere sahip, suçluları yakalamak için kuralları çiğnemeye yatkın olan ortağının, bir seri katili yakalamak için giriştiği zorlu mücadeleyi konu alıyor. Film, 29 Ocak’ta seyirciyle buluşuyor.


Sinema

Minamata

Bir savaş fotoğrafçısı olan W. Eugene Smith'in hikâyesini konu edinen filmde, Life dergisinin fotoğrafçılığını üstelenen Smith, derginin editörü Ralph Graves tarafından büyük bir olayı açığa çıkarmak için Japonya'ya gönderiliyor ve olaylar gelişiyor... Savaş muhabiri W. Eugene Smith'i Johnny Deep’in canlandırdığı film, 12 Şubat’ta vizyona giriyor.


Sinema

Ironbark

Ironbark, Soğuk Savaş sırasında CIA'in Sovyet nükleer programına sızmasına yardım eden İngiliz iş adamı Greville Wynne'in (Benedict Cumberbatch) gerçek hikâyesini konu alıyor. Film, 19 Şubat’ta seyirciyle buluşuyor.


Sinema

James Bond – No Time to Die

Aktif hizmetten ayrılan ve Jamaika’da sakin yaşamının keyfini sürmeye çalışan Bond'un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter'ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer... Başrollerinde Daniel Craig, Ralph Fiennes, Rami Malek ve Christoph Waltz’un yer aldığı film, 2 Nisan’da vizyona giriyor.


Sinema

The Father

Yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden bir adam, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Hayatındaki değişen koşulları anlamaya çalışan adam bu süreçte sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar. Başrollerini Oscar’lı oyuncular Olivia Colman ve Anthony Hopkins’in paylaştığı yapım, 16 Nisan’da seyirciyle buluşuyor.


Sinema

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Korku filmi sevenlerin favorilerinden biri olan The Conjuring, üçüncü filmiyle seriye devam ediyor. Paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren çiftinin yaşadıkları olaylara odaklanılan ve 4 Haziran’da seyirciyle buluşacak olan filmin başrollerinde yine Vera Farmiga ve Patrick Wilson yer alıyor.


Sinema

Ghostbusters: Afterlife

Küçük bir kasabaya taşınan bir anne ve oğlu, kısa süre sonra kendileri hakkında hiç bilmedikleri gerçekleri keşfederken, kasaba sakinleriyle birlikte kendilerini garip olayların içinde buluyor. Ghostbusters serisinin devamı niteliğinde olan filmde orijinal kadronun yanı sıra Finn Wolfhard ve Mckenna Grace gibi genç oyuncular yer alıyor. Film, 11 Haziran’da vizyonda.


Sinema

Top Gun: Maverick

Pete Maverick Mitchell karakterini tekrar canlandıran Tom Cruise, Top Gun mezunlarını özel bir görev için eğitmek üzere okula geri dönüyor. Merakla beklediğimiz Top Gun: Maverick, 2 Temmuz’da sinemaseverlerle buluşuyor.


Sinema

Space Jam: A New Legacy

1996 yılında çekilen ve başrollerinde Michael Jordan ve Looney Toones karakterlerini barındıran efsane film Space Jam'in devamı olan A New Legacy, 23 Temmuz’da seyirciyle buluşuyor. Filmde yer alacak yeni yıldızımız ise Lebron James.


Sinema

The Matrix 4

The Matrix serisinin dördüncü filmi, 18 yıl aradan sonra seyirciyle buluşuyor. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un yanı sıra Jonathan Groff ve Jessica Henwick’in rol aldığı yapım, 22 Aralık’ta vizyonda.