Şubat/2 2021

Dior kayak modasını yeniden yaratıyor

dior

DIOR’UN YENİ KOLEKSİYONUNDA FLORESAN RENKLER GÖZE ÇARPIYOR…

K

abul etmek gerekir ki, kış sporu denilince akla gelen ilk ve tek spor kayaktır. Bu yıl pandemiden ötürü bir miktar ihmal edilmiş gibi görünse de bu durum lüks moda endüstrisinde planlanan koleksiyon programlarını durdurmadı. Ve işte Dior’un ilk kayak koleksiyonu karşınızda…


dior

2018 yılında Dior Men'in artistik direktörü olarak göreve gelmesinden bu yana, 1946 yılında kurulan lüks moda evinin tasarımlarında kinestetik kentsel bir hava yaratan Kim Jones, Dior’un ilk kayak koleksiyonunda alanında uzman markalarla iş birliğine gitti. Kapitone ceketler, kayak pantolonları, rüzgârlıklar, eldivenler ve ağır örgülü kazaklar da dahil olmak üzere kışlık giyim konusunda Japon kayak markası Descente ile iş birliği yapan Jones, koleksiyonda yer alan kayak ve snowboardlar için de İsviçreli marka AK Ski ile birlikte çalıştı. Yüksek performanslı ekipmanlarıyla tanınan İsveç markası POC de bu koleksiyona aksesuarlar konusunda katkıda bulundu.


dior

Floresan renklerin hâkim olduğu, çevreye duyarlı naylon kumaştan üretilen ve etik kaynaklı tüylerle doldurulan kıyafetler, cesur grafikleri ve ince işçilik detaylarıyla Dior’un Fransız esintisini sürdürmeye devam ediyor. Yansıtıcı bir malzemenin kullanıldığı Dior motifleriyle süslenen kazaklarsa koleksiyona retro-fütüristik bir hava katıyor. Jones, "Bu kayak koleksiyonu, Descente, AK SKI ve POC gibi alanında uzman markalarla yaratıcı karşılaşmalarımızın bir sonucu" diyor ve ekliyor, "Onları bu özel iş birliğiyle bir araya getirmek bize heyecan verici ve arzu edilir bir şey sunma fırsatı verdi, bu da benzersiz deneyimimizi kayak dünyasındaki en iyi teknolojiyle birleştirdi."


dior

Dior, bu sezon kanatlarını genişleterek lüks moda evlerinin uzun zamandır arzuladığı bir sektör olan kayak kıyafetlerinin yeni bir yorumunu sunuyor ve sadece kar sporları endüstrisinde yer alan köklü ve güvenilir firmalarla iş birliği yaparak, uyumlu bir takım çalışması içinde en iyi kaliteyi, stil konusunda bir üst seviyeye taşıyor.