Temmuz 2 2021

Şişedeki Yaz Tatili: Louis Vuitton’un Son Erkek Parfümü

parfum

BİR KOKUYLA ÇOK UZAKLARA GİTMEK...

L

ouis Vuitton geçen ay Çin siyah çayı, Tunus neroli’si, Sicilya sediri, Calabria bergamotu ve Nijerya zencefili de dâhil olmak üzere pek çok destinasyondan ve kokudan ilham alan içerik listesiyle yedinci erkek kokusu Imagination’ı piyasaya sürdü. Bu özel koku 100 ml’lik şişe için 265 dolar, 200 ml’lik şişe için 390 dolar olarak fiyatlandırılıyor; bununla birlikte açık mavi şişenin üzerine kişisel olarak tercih edeceğiniz harf ya da rakamlar da ücretsiz şekilde yazılabiliyor. Yani yaza özel bu hoş kokuya üzerinde yalnızca size özel olduğunu belirten etiketiyle sahip olabiliyorsunuz.

Imagination, Louis Vuitton’un uluslararası nota dizisini, parfüm kompozisyonlarının temel notalarından biri olarak kullanılan ambere saygı göstermenin bir yolu olarak, Jacques Cavallier Belletrud tarafından tasarlandı. Belletrud ürününü şöyle anlatıyor: “Beş yıldır, amberin güzelliğini ortaya çıkarmayı ve amber notasının özünü nostaljiden uzak bir şekilde ifade etmeyi hayal ediyordum.”



parfum

Şişenin kapağını açıp kokladığınızda koku size önce biraz kadınsı gelebilir ama tene yerleştikçe erkeksi notalar devreye giriyor ve baharatlar kendini hissettirmeye başlıyor. Guaiac ağacı ve siyah çay da dâhil olmak üzere temel notalar, amberin erkeksi zarafeti hissettirmesine yardımcı oluyor. Zencefil pek göze çarpmıyor ancak kokuya biraz sıcaklık vermek için tarçının ağırlığını fark etmeniz mümkün. Üst notaların tamamı narenciyeden oluşuyor, bu da kokuyu sıcak havalar için harika bir seçim haline getiriyor. Bununla birlikte kokuyu özel kılan tek şey bu değil. Siyah çayın yaydığı smoky notalar, size hayal kurdurmak ve uzak yerlere seyahat etmeyi düşündürecek şekilde tasarlanmış. Ve son olarak Belletrud’a göre çay Doğu’nun büyüsünü çağrıştırıyor.