Temmuz 2021

Yazın sıcağı, lezzetin serini: Sorbe!

serin-lezzetler

ŞEHRİN EN LEZZETLİ SORBELERİ!

L

aktoz intoleransı, glüten toleransı, veganizim derken sütün dahil olmadığı tatlar menülerde daha fazla yer almaya başladı. Farklı beslenme şekillerinde tatlıseverleri en zorlayanlardan biri olan dondurma da bu durumdan nasibini aldı elbette. Yani son birkaç yıldır dondurma menülerinde sorbe görmemiz tesadüf değil. Ancak elbette sorbeyi sevmek için bir nedene ihtiyacımız da yok! Zira yapısı sayesinde çoğu zaman dondurmadan daha fazla serinletici özelliğe sahip olmasıyla kendine has bir hayran kitlesi edinmiş durumda.

Peki nedir sorbe? Yazımızın başlangıçtan da anlaşılacağı gibi içinde süt ya da süt ürünü bulunmayan, meyve, meyvenin suyu ve şekerle yapılan bir tatlı. Üstelik söylenene göre tarihi dondurmadan çok daha eskilere dayanıyor. Bu tatlının adı Fransızca kökeni “sorbetto” olan şerbet kelimesinden geliyor.

İyi bir sorbenin şeker dengesi oldukça önemli. Bununla birlikte yapımında kıvam artırıcı ya da gıda boyası bulunmaması tercih sebebi. Ki bu da onu dondurmadan ayıran özelliklerden biri. Bir sorbe yediğinizde damağınızda gerçek meyvelerin tadını hissetmeniz gerekir. Özü meyve olsa da alıştığı tatlardan uzak kalmak istemeyenler için yine bitki bazlı ürünlerle elde edilmiş çikolatalı sorbe gibi çeşitlere de rastlamak mümkün. Son olarak ufak bir tüyo: Özellikle limonlu sorbe, lezzetler arasında geçiş yapmak isterseniz mükemmel bir damak temizleyicidir.

İşte şehrin sıcağından bunalanlar için lezzetli sorbeye ulaşabilecek adresler...


serin-lezzetler

Butterfly Chocolate
Günlük taze süt, doğal pancar şekeri, doğal meyveler ve gerçek çikolatadan yapılan sorbeler katkı maddesi içermiyor. Menüde yer alan çilek ve limonlu sorbe denemeye değer.

serin-lezzetler

Girandola
Mevsim meyvelerinin en güzel hallerini sorbeyle değerlendiren Girandola’ya ister gidebilir isterseniz de evinize sipariş verebilirsiniz. Şu sıralar şeftali revaçtaymış diye duyduk

serin-lezzetler

Mua Gelatieri
Antep fıstığı, kavun, kırmızı erik, üzüm, limon… Neredeyse akla gelebilecek her türlü meyvenin sorbesi Mua Gelatieri’de mevcut. Ama ille de çikolata olsun derseniz fındık ve fıstık ile yapılan vegan bitter çikolatalı sorbeyi denemenizi tavsiye ederiz.

serin-lezzetler

Gelato Mafia
Kivi, muz, limon ya da bitter, belki de yaz rüyası! Gelato Mafia meyveli sorbeleriyle gönlünüzü fethetmeye geliyor.



serin-lezzetler

Vakko Atelier
Evde sorbe keyfi yapmak istiyorsanız Vakko Atelier’in eve servisi sayesinde, Sorbet Framboise ya da Sorbet Citron’un serinletici etkisinden faydalanabilirsiniz!

serin-lezzetler

Dondurmacci
Yazın gözde meyvelerinin yanı sıra eğer şekerden uzak durmak istiyorsanız, Dondurmacci’nin stevia yapraklarından elde edilen doğal tatlandırıcıyla yapılmış sorbelerinden deneyebilirsiniz.

serin-lezzetler

Ve dahası…
Şehrin seçkin restoranlarının lezzetli yemeklerinin tadına, Yapı Kredi Crystal’ın Fuudy'deki ayrıcalığıyla varın. İyi yemek arayanlara özel olarak geliştirilen gurme paket servisi uygulaması Fuudy ile imza yemeklerin keyfini çıkarın. Fuudy İstanbul’un en iyi dondurma ve sorbelerini evlerinize taşıyor.
Yapı Kredi Crystal’ın Fuudy uygulamasına özel %20 indirim ayrıcalığı ile lezzet şöleni yaşayabilirsiniz! Üstelik eğer Crystal Visa karta sahipseniz 200 TL ve üzeri ödemelerde ek %10 indirim fırsatını da yakalayabileceksiniz.