Aralık 2 2022

Messi ile Ronaldo Louis Vuitton için bir arada!

Aralık 2

“ZAFER AKILDADIR”

K

atar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası’nın başlamasına bir gün kala, futbol tarihinin iki büyük yıldızı, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo sosyal medya hesaplarından aynı anda bir fotoğraf paylaştı. Ve tabiri caizse ortalık yangın yerine döndü. Hangisinin tüm zamanların en iyi futbolcusu olduğu tartışılmaya devam ederken, ikilinin bir satranç tahtasının başında çekilen fotoğrafı sosyal medyada çılgınlığa yol açtı. Kısa sürede viral olan fotoğraf, ilk 30 dakikada her iki hesapta da 10 milyon beğenme sayısını geçti. Fotoğraf her iki isim tarafından da ‘Victory Is a State of Mind / Zafer akıldadır” söylemiyle yayımlandı.

Şimdi bu efsane fotoğrafın arkasındaki hikâyeye yakından bakalım. Fotoğraf, Fransız modaevi Louis Vuitton’un reklam kampanyasına ait. Deklanşöre basan isim ise Annie Leibovitz. Louis Vuitton’un ikonik valizinin satranç tahtası olarak kullanıldığı çekimde Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo karşı karşıya, bir sonraki hamle üzerine düşünürken görülüyor.

Aralık 2

Diğer taraftan fotoğrafta bir ayrıntı da gizli. Satranç tahtasındaki dizilim satrancın iki usta ismi olan Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura arasında 2017’de gerçekleşen ve berabere biten müsabakayı yansıtıyor. Bu ayrıntı “Hangisi daha iyi?” sorusuna kendi ağızlarından bir yanıt niteliği mi taşıyor? Ezeli rekabet sona mı eriyor? Sorunun cevabı muhtemelen “hayır.” Zira Dünya Kupası’ndaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Bu arada bu ikonik fotoğrafa Carlsen’in de sessiz kalmadığını ve Twitter hesabından şu yorumu paylaştığını da söylemeden geçmeyelim: “Zamanımızın en büyük ikinci rekabeti, en büyüğünü taklit ediyor.”



Aralık 2

Gelgelim kamera arkası görüntüleri paylaşılınca, çekimin aslında ayrı mekânlarda yapıldığı ve iki efsane ismin sanal ortamda birleştirilerek bir araya getirildiği ortaya çıktı. Zira Ronaldo’nun paylaştığı kamera arkası görüntülerde arka plan düzken, Messi’nin görüntülerinde duvar kâğıdının desenli olduğu göze çarpıyordu. Bu gerçek küçük çaplı bir hayal kırıklığı yaratsa da, fotoğraf Instagram tarihinin en çok beğeni alan paylaşımlarından biri olarak kayıtlara geçmiş durumda!