Aralık 2 2022

2023’ün rengiyle tanışmaya hazır olun

Aralık 2

CESUR, ESPRİLİ VE KORKUSUZ...

K

üresel renk otoritesi Pantone tarafından aralık ayında açıklanan “yılın rengi” dekorasyondan modaya tüm yıla damgasına vurmaya hazır! 2022’nin rengi olarak seçilen ve soft bir menekşe tonu olan Very Peri’den sonra, bu sene fiziksel ve dijital dünyadaki varlığımızı simgeleyen “melez” bir renk seçildi: Viva Magenta. “Sıcak ve soğuğu dengeleyen incelikli bir kızıl ton” olarak tasvir edilen Viva Magenta, aynı zamanda “alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir renk” şeklinde tanımlanıyor.

Pantone’ye göre Viva Magenta saf neşeden zevk alan, denemeyi ve kişinin kendini kısıtlamadan ifade edebilmesini teşvik eden yeni bir kızıl ton. Cesur, esprili ve her şeyi kapsayan bir renk. Pantone’nin bu renkle aradığı şey aynı yaşam şevkine ve aynı asi ruha sahip herkese ve her şeye kucak açmak!

Aralık 2

Tekstil, kozmetik ve gıda sektöründe kullanılan en değerli boyalardan biri olan kokineal özünün tonundan ilham alan Viva Magenta’nın ilk görüşte yarattığı izlenim için “kadife eldivenle yumruk” benzetmesi yapılıyor. Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman içinde yaşadığımız teknoloji çağında, doğadan ve gerçek olandan ilham almaya çalıştıklarını söylüyor ve ekliyor: “Viva Magenta, kırmızı ailesinden geliyor. Doğanın güçlerini çağırıyor, iç gücümüzü geliştirmemize yardımcı oluyor ve ruhumuzu canlandırıyor.”



Aralık 2

2023’de Viva Magenta’nın dekorasyon öğelerinde, kozmetik seçimlerinde, kitap ve dergi kapaklarında, en moda vitrinlerde boy göstereceğine hiç şüphe yok. Diğer tarafından yılın renginin öne çıkacağı tek “dünya” bu değil. Pantone’nin Huge işbirliği ve yapay zekâ programı Midjourney yardımıyla Viva Magenta’nın hâkim olduğu etkileyici bir görsel evren yarattığını da söylemeden geçmeyelim. Hatta bu evren “Magentaverse” adıyla Metaverse’e taşındı bile! Ne diyelim, hoş geldin Viva Magenta! Önümüzdeki yıl sık sık karşılaşmak dileğiyle...