Aralık 2 2022

İlk elektrikli Rolls Royce geliyor

Aralık 2

“ROLLS-ROYCE’UN ŞİMDİYE KADAR ÜRETTİĞİ EN MÜKEMMEL ÜRÜN”

1

900 yılında, Rolls-Royce’un kurucu ortağı Charles Rolls otomobiller için elektrikli bir gelecek öngörüsünde bulundu. The Columbia Electric Carriage adlı bir elektrikli araç edindikten sonra, yeterli altyapı sağlandığı takdirde bunun içten yanmalı motora temiz, gürültüsüz bir alternatif olabileceğini düşündü. Bunun müthiş bir öngörü olduğunu kabul edelim! Hatta kendi zamanında kehanet sayılabileceğini bile söyleyebiliriz. Etkileyici olan haber şu ki bugün, 120 yılı aşkın bir süre sonra, Rolls-Royce Motor Cars’ın kurucu babasının öngörüsü gerçek oldu. Rolls-Royce, markanın ilk tam elektrikli motorlu otomobili Spectre’ı görücüye çıkardı. Gelin, detaylara yakından bakalım.

Aralık 2

Rolls-Royce CEO’su Torsten Müller-Ötvös, iki kapılı coupe’yi “RollsRoyce’un şimdiye kadar ürettiği en mükemmel ürün” olarak nitelendiriyor: “Spectre, Rolls-Royce efsanesini güvence altına alan tüm niteliklere sahip. Zamanımızın hassasiyetleriyle mükemmel bir uyum içinde. Markamızın geleceğine yön veriyor ve elektrikli otomobil deneyimini yükseltme çağrılarına mükemmel bir cevap niteliği taşıyor.”

2023’ün dördüncü çeyreğinden itibaren müşterilerine teslim edilmeye başlanacak olan Spectre’ın, bölünmüş far tasarımı ile Rolls-Royce’un mevcut Phantom coupe modelinin “manevi halefi” olduğu söyleniyor. Otomobilin dış tasarımında kısmen modern yatlardan esinlenildiği; Spectre’ın çizgilerinde ve sivrilen formlarında araç yoldayken akıcı bir hareket hissi yaratmak için yansıma kullanımından ilham alındığı görülüyor.

Aralık 2

Rolls Royce Spectre, 577 beygir gücü ve 900 Nm tork değerine sahip bir elektrik motorundan güç alıyor. Bu güç, aracın 0-100 km/sa hızlanmasını 4,4 saniyede tamamlamasını sağlıyor



Aralık 2

0.25’lik bir sürtünme katsayısı ile Spectre, Rolls-Royce’un şimdiye kadarki en aerodinamik otomobili olarak öne çıkıyor. Aracın ön tarafında markanın imzası olarak boy gösteren Spirit of Ecstasy heykelciğinin aerodinamik testleri içinse toplam 830 saat harcandığı söyleniyor. Bir Rolls-Royce’da şimdiye kadar üretilmiş en geniş Pantheon ızgarayla dikkat çeken Spectre iç tasarımında 5.876 adet yıldızla, zarifçe aydınlatılmış Starlight Doors adı verilen yıldız kapıyla sunuluyor. Spectre için resmi bir fiyat açıklanmadı ancak söylenenlere göre Spectre’ın fiyatı Cullinan ve Phantom modelleri arasında kalacak.

Rolls Royce 2030 yılına kadar tüm ürün yelpazesinin tamamen elektrikli olacağını duyurduğuna göre, bu iki kapılı devasa coupe’nin sadece bir başlangıç olduğunu söylemek mümkün. Biz de takipteyiz!