Aralık 2 2022

Etkileyici konsept müzeler

Aralık 2

“BiR MÜZEDEYKEN YAVAŞ YÜRÜ AMA YÜRÜMEYE DEVAM ET.” GERTRUDE STEIN

B

elirli konularda uzmanlaşan konsept müzeler konuklarının hoş ve keyifli vakit geçirmesi için birbirinden etkileyici koleksiyonları ziyarete açıyor. İşte Türkiye’den sizin için seçtiklerimiz.

Aralık 2

Çanakkale Antika Traktör Müzesi
Antika Traktör Müzesi sadece traktör tutkunları için değil, dünya tarihini traktör dünyası üzerinden izlemek isteyenler için de bir görsel şölen niteliği taşıyor. 1800’lerin buharlı traktörlerinden yakın geçmişimize kadar tarihe tanıklık etmiş ve dünyanın farklı ülkelerinde farklı hikâyeler yaşamış şahane modelleri tek çatı altında buluşturan Antika Traktör Müzesi, heyecan verici bir koleksiyon görmek isteyen ziyaretçileri bekliyor. Çanakkaleli iş insanı Dursun Keskin’in, bir örneğini Almanya’nın Frankfurt kentinde görüp etkilenerek Gelibolu ilçesinde kurduğu müzeyi pazartesi-salı hariç her gün sabah 10.00-13.00 ile 14.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.
www.traktormuzesi.com.tr

Aralık 2

Eskişehir Hamam Müzesi
Unutulmaya yüz tutmuş hamam kültürünü yeniden canlandırmak için kurulan Eskişehir Hamam Müzesi geçmişten günümüze yıkanma kültürünü ve hamamları ile meşhur Eskişehir’in sıcak sularını ziyaretçilere tanıtmayı amaçlıyor. Müze, içeri girdiğiniz anda kendinizi hamamların soğukluk (camekân) alanı olarak bilinen bölümündeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlıyor. Müze gezisi boyunca hamam tarihinden hamamın sanata yansımasına kadar birçok konuda bilgi edinebileceğiniz metin ve görseller bir arada sunuluyor. Eskişehir Odunpazarı’nda yer alan müze salı-cuma ve hafta sonları 10:00-17:00 arasında ziyarete açık.
www.eskisehirhamammuzesi.com

Aralık 2

İstanbul Oyuncak Müzesi
23 Nisan 2005 yılında Belgin Akın ve şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergileniyor. Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açıkartırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunuyor. Müzenin en önemli özelliklerinden biri de aileyi bütün üyeleri ile kucaklaması... Müze bu özelliği ile 3 kuşağın bir arada vakit geçirebileceği ve ortak mutluluğu paylaşabileceği bir mekân olarak öne çıkıyor. Müzeyi pazartesi hariç hafta içi 10:00-18:00, hafta sonu 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün.
www.istanbuloyuncakmuzesi.com



Aralık 2

Kastamonu Şapka Müzesi
Kastamonu’da Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi içinde bulunan Şapka Müzesi, Cumhuriyet’in kurulduğu günden günümüze kadar giyilen kadın ve erkek şapkaları ile Atatürk’ün giydiği şapkalardan oluşuyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka İnkilabı’nı Kastamonu’da yapması nedeniyle ayrı bir önem taşıyan Şapka Müzesi’nde Bülent Ecevit, Süleyman Demirel gibi devlet adamları ve Filiz Akın, Selda Alkor, Harun Kolçak gibi sanatçıların şapkaları da sergileniyor. Müzeyi hafta içi 08.30-17.30, hafta sonu ise 10.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
www.kastamonumvtkulturmerkezi.gov.tr

Aralık 2

Avanos Saç Müzesi
Dünyanın en ilginç müzelerinden biri olarak kabul edilen Kapadokya’daki Avanos Saç Müzesi’nde 16 bin kişiden alınan saç örnekleri sergileniyor. Müzenin kurucusu olan çömlek ustası Galip Körükçü’nün 1979 yılında Fransız bir gezginden bir tutam saç alması ile başlayan süreç bugünlere kadar gelmiş ve müze Avanos’un mutlaka görülmesi gereken yerlerinden birine dönüşmüş. Kayalardan oyulmuş birbirine geçişli bir mağarada ziyaretçilerini ağırlayan müze, her gün ziyarete açık.
www.chezgalip.com