Aralık 2022

Yeni nesil çekme karavan yollarda!

Aralık

DÖRT MEVSİMLİK TATİL EVİ

P

andemiyle birlikte alternatif bir tatil anlayışı yaratan karavanlara olan ilgi arttı. Aynı dönemde elektrikli arabalar da teknoloji konusunda hayli ilerledi. Durum böyle olunca, Kyunghyun Lew ve Jieun Cha elektrikli karavan markası Polydrops’u kurdu. Girişimlerine hiç ara vermeden devam eden Polydrops’un yeni modeli P17 ise heyecan uyandırıyor!

Aralık

P17’nin en gözde özelliği, çok yönlü depolama alanlarına sahip olması. Bununla birlikte yapısal ısı kontrolü ile kaplanan P17’de enerji sızıntısı en aza indirilmiş. Bu müthiş yalıtım da onu dört mevsim kullanabileceğiniz bir tatil evi haline getiriyor. Ayrıca 1000 W saf sinüs dalgalı invertör ve isteğe bağlı 130 W güneş paneli ile donatılmış olan araç, bir dizüstü bilgisayar da dahil olmak üzere birçok ekipmana güç sağlayabiliyor. Yaratıcılarının söylediğine göre, bu özellikleri onu doğa içinde kişisel bir ofis kurmanıza olanak tanıyor.

Aralık

Gelelim diğer yaşamsal alanlara. 1370 mm x 1980 mm’lik bir yatağa ve mobil bir mini mutfağa sahip. Ayrıca kamp malzemelerinin de düzenli bir şekilde saklanabileceği çok sayıda saklama alanı bulunuyor. Ön tarafta bulunan bölüm, sandalye masa gibi kirlenmeye müsait dış alan malzemelerini, hatta portatif bir tuvaleti sığdırabilecek kadar geniş. Mutfaktaysa PassThru kabin sayesinde hem içeriden hem de dışarıdan erişim sağlayabiliyorsunuz. Elbette ekstra saklama alanları mutfak için de fazlasıyla düşünülmüş.



Aralık

P17’nin özenle tasarlanmış ön kenarı, yüksek basınçlı havayı dilimleyerek hava sürüklenmesini etkili bir şekilde azaltmak için optimize edilmiş. Aerodinamik de tasarımın önemli bir unsuru. Şirket, test aracı olarak Hyundai’nin Ioniq 5’ini kullanmış ve treylerin şeklini geliştirmek için tam iki yıl harcamış. Tüm bunların yanında P17 herhangi bir elektrikli ya da hibrit araç tarafından çekilebilecek şekilde tasarlanmış. Bu da onun tasarım amacını nirvanaya çıkaran bir detay elbette. Güçlü olduğu kadar da sessiz olan P17, sıfır emisyonlu, şebekeden bağımsız bir yaşam geleceğine işaret ediyor.