Aralık 2022

Google, Nest WiFi Pro Router ile evdeki interneti hızlandırıyo

Aralık

TASARIM HARİKASI TEKNOLOJİ

T

eknolojinin ilerlerken tasarımdan destek alması, üretilen cihazların her geçen gün daha şık ve dekoratif hale gelmesine neden oluyor. Bildiğimiz modemlerden/yönlendiricilerden daha yuvarlak hatlara sahip, sıcak görünümlü ve hatta bir heykel parçası gibi duran Google Nest Wifi Pro da bunlardan biri.

Google son birkaç yıldır kendi yönlendiricilerini üretiyor. Basit ve işlevsel ürünlerle kendi altyapısını desteklerken tasarımı da elden bırakmıyor.

Aralık

Peki ya teknik özellikleri? Google Nest Wifi Pro, WiFi 6’dan neredeyse üç kat daha hızlı olan en son standardı kullanıyor ve spektrumdaki yeni bir banttan yararlanıyor. Tam Türkçesi: internet, cihazınıza üç kat daha hızlı geliyor. Bununla birlikte Google Nest Wifi Pro hacklenebilir parolalara bağımlılığı ortadan kaldıracak bir sistemle donatılmış. Kimlik doğrulaması ve ayarlanabilir ek güvenlik önlemleriyle vaat ettiği her şeyin yanı sıra onu güvenilir kılıyor.



Aralık

Ama kabul etmek gerekir ki cam bir vazoya benzeyen tasarımı her özelliğinin önüne geçecek gibi duruyor. Üstelik sis, kar, keten ve limon adı verilmiş farklı renk alternatifleri de mevcut. Bu arada yüzde 60 geri dönüşümlü malzemeden yapılmış olması da onu kesinlikle öne çıkaran bir özellik. Google Nest Wifi Pro’nun internet hızından ödün vermek istemeyen ve ‘daha hızlı’ bir arayış içinde olan kullanıcıların gözdeleri arasında çoktan yerini aldığını söyleyebiliriz.