Aralık 2022

Venedik’te kış romantizmi

Aralık

HAFTA SONU REHBERİ…

A

slında çoğu turistik şehir gibi kendi sakinleri bilir ki bir şehrin en güzel mevsimi kimsenin olmadığı zamandır. Yani eğer size Venedik’in görülmesi gereken mevsimi ilkbahar derlerse bir de kışı denemelisiniz! Zira bir şehri keşfetmenin en güzel yollarından biri onu yerli gibi gezmektir. Bu yüzden biz de kışı seçtik. Zira duyduk ki, Venedik kalabalıklardan azade haliyle çok daha davetkârmış. Gelin birlikte gezelim.

Aralık

Öncelikle eşsiz Noel atmosferi için kesinlikle doğru adrestesiniz. Yeni yıl karnavalları, noel çadırları, minik pazar yerleri bu mevsimde! Eğer alışveriş yapmak isterseniz, Ocak ayının başını meşhur Carnevale kutlamalarına denk gelmek isterseniz de Şubat ayını seçmelisiniz. Evet hava erken kararıyor, ama bu şehri güzel yapan şeylerden biri de ışıkları değil mi?

Peki ya gündüz? Sıkıca giyinin ve Grand Canal’da Vaporetto gezisine çıkın. Yaklaşık 40 dakika boyunca bu su otobüsünün ve eşsiz Venedik mimarisinin tadını çıkarın.

Aralık

Piazza San Marco yılın her mevsiminde Venedik’in mücevheridir. Kışın daha az kalabalık olur ve sitelerini ziyaret etmek daha kolaydır. Ve gitmişken de ışıltılı mozaikleriyle St. Mark Bazilikası’nı, Venedik tablolarını ve büyük kamaralarıyla Plazza Ducale’yi ve 99 metrelik St. Mark Çan Kulesi’ni görmelisiniz. Tüm bunları yaparken saat başı vuran Torre dell’Orologio’nun çanlarına kulak vermeyi unutmayın.

Sabahın erken saatlerinde muhtemelen henüz ortalık sisliyken gondol gezisine çıkabilirsiniz. Gondolunuzda ekstra battaniye olup olmadığını mutlaka kontrol edin.



Aralık

Vizio Virtù’nun çikolata ustalarına mutlaka göz atın ama iyisi mi bu lezzetleri de denemeden geçmeyin: Kabuksuz beyaz ekmeli sandviçler yani tramezzini, siyah mürekkep balığı mürekkebiyle yapılmış risotto, sardalya soslu spagetti, Venedik kurabiyeleri ve elbette kızartılıp şekere batırılmış hamur toplarından oluşan fritelle.

Akşam ise Phoenix Tiyatrosu’nda operalara, klasik müzik
performanslarına, bale ve diğer dans gösterilerine doyabilirsiniz!

Aralık

Tüm bahsettiklerimize ek olarak, San Clemente Palace Kempinski Venice, sizi Venedik’te olduğunuzu sonuna kadar hissettirirken aynı zamanda evde olma rahatlığını da sağlayacak. Özel San Clemente Adası’nda yer alan otelin ücretsiz teknelerinden biri ile Piazza San Marco’ya sadece 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Ve sadece konaklamak değil tarihi surların arasında geçen yolculuk ile otele varmak bile etkileyici bir deneyim olacak! Deneyim demişken bu görkemli mekânın restore edilmiş 12. yüzyıl şapeli olduğunu söylemeden geçmeyelim. Rönesans mirasını yaşatan mekânda 196 oda ve suitin yanı sıra 15 dönümlük bir antik bahçe de bulunuyor. İç mekânları, altı metrelik yüksek tavanları, geniş koridorları, büyük merdivenleri ve Terrazzo döşemeleri, ipekle sarılmış duvarları, Murano gibi karmaşık ayrıntılarıyla San Clemente Palace Kempinski Venice’in çağdaş stili sizi bekliyor.

Detaylar için tıklayın.