Ekim 2022

Ferrari’nin ilk SUV modeli Purosangue sahnede!

Ekim

ŞAHLANAN AT’IN TARİHİNDE BİR İLK!

F

errari, tarihi boyunca birçok farklı konfigürasyonda spor araba üretti. Ancak şimdiye kadar 2023 Purosangue gibi bir Ferrari görmediğinizi garanti edebiliriz. İtalyan markanın, ilk dört kapılı aracı olan Purosangue ile ultra lüks SUV segmentine uzun zamandır beklenen girişi yaptığını söylemek mümkün. Elbette Ferrari ona SUV demekten hoşlanmıyor, bunun yerine bu yeni modele spor otomobil serisinin bir uzantısı olarak, çok yönlülüğü ve konforu artırmayı amaçlayan yeni bir form faktörüyle atıfta bulunuyor. Ferrari CEO’su Benedetto Vigna da aynı şekilde 2023 Purosangue’in “tasarım ve mühendislikten ödün vermeyen benzersiz ve ayırt edici bir spor otomobil” olduğunun altını çiziyor.

Ekim

Gelelim Şahlanan At’ın tarihindeki ilk dört kapılı aracının özelliklerine... Ferrari Purosangue, 725 HP güç ve 716 Nm tork üreten V12 motoruyla adından söz ettiriyor. Motoru 8 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile eşleştirilen model, 100 km/s hıza 3,3 saniyede çıkıyor ve son hız olarak 310 km/s’i görüyor. Aracın uzunluğu 4973 mm, genişliği 2028 mm, yüksekliği 1589 mm, dingil mesafesi 3018 mm, bagaj hacmi ise 473 litre.



Ekim

Purosangue’in en ayırt edici görsel özelliği 79 derece açıyla geriye doğru açılan arka kapıları. Bu kapılar sürüş sırasında daha sportif bir görünüm sağlarken, arka yolcu erişimine de yardımcı oluyor. Purosangue ayrıca multimedya ekranının kabinin ortasında konumlandırılmadığı yeni bir iç mekân konseptiyle karşımıza çıkıyor; bu konseptte sürücü ile birlikte yolcuya da dijital bir panel sunuluyor. İsteğe bağlı olarak açılan cam tavanlı karbon fiber tavan ile dikkat çeken araç, 83 yaşındaki şirketin şimdiye kadar bir araç için tasarladığı en büyük iç mekâna sahip.

İtalya’da 399.000 Euro’ya satışa sunulan araç, Ferrari’nin en pahalı ikinci seri üretim arabası olma özelliğini taşıyor. Tüm dünyada ilk teslimatların 2023 yılında başlayacağı, ülkemize ise yalnızca 1 adet aracın geleceği biliniyor.