Ekim 2022

LOOK Kitap Kulübü: Beyazperdeye uyarlanan kitaplar

Ekim

İYİ OKUMALAR, KEYİFLİ SEYİRLER...

K

itap sayfalarından beyazperdeye taşınan eserler arasından oluşturduğumuz listeye mutlaka göz atın, çünkü bu liste hem kitaplığınıza hem de film arşivinize renk katmanıza yardımcı olacak!

Ekim

Anna Karenina - Lev Tolstoy
Modern dünya edebiyatı otoritelerince gelmiş geçmiş en iyi romanlardan biri olarak kabul edilen Anna Karenina, 19. yüzyıl Rus toplumunun ruhsal dalgalanmalarına çarpıcı bir aşk ve ihanet anlatısıyla ışık tutan bir başyapıt niteliği taşıyor. Sıradışı bir gözlem gücü ile aşk, evlilik, ihanet gibi temaların izini süren Tolstoy’un ölümsüz romanını beyazperdeye uyarlayan isimse Oscar ödüllü Tom Stoppard. Yönetmen, Keira Knightley’i başrole taşıyor. Güzel yıldıza filmde Jude Law ve Aaron Johnson eşlik ediyor.

Ekim

Aynı Yıldızın Altında - John Green
On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Grace’in hayatı, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu’nda boy gösteren Augustus Waters ile tanışmasıyla bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan Hazel’ın öyküsü yeniden yazılır. Aynı Yıldızın Altında hayatın anlamını bulmanın, âşık olmanın ve alınan her nefesin farkına varmanın hikâyesi… Kitabın beyazperde uyarlamasına gelince, yönetmen koltuğunda Josh Boone’nun oturduğunu görüyoruz. Filmin başrollerindeyse Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe yer alıyor.

Ekim

Senden Önce Ben - Jojo Moyes
Lou’nun kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu... Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will ise uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Peki asık suratlı Will, Lou’nun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur? Cevabı isterseniz kitabın sayfalarında, isterseniz beyazperdede bulabilirsiniz. Jojo Moyes’in 2012 yılında yazdığı bu romandan uyarlanan aynı adlı filmin yönetmen koltuğunda Thea Sharrock var. Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman ise filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden...



Ekim

Dorian Gray’in Portresi – Oscar Wilde
Ressam Basil Hallward tarafından portresi yapılan Dorian Gray, zamanla gençliğin ve güzelliğin yaşamdaki en değerli şeyler olduğuna inanarak kendisi yerine portresinin yaşlanmasını diler. İyilik ve erdem gibi duygular yerine hazzın peşinden gitmeyi tercih eden kahramanımızın yaşamı sonunda trajik bir yönde ilerlemeye başlar... İrlandalı yazar Oscar Wilde’ın 1891 tarihinde kaleme aldığı tek romanı olan Dorian Gray’in Portresi, sıradışı kurgusu ile dünya edebiyatında derin izler bırakan bir başyapıt niteliği taşıyor. Bu sürükleyici romanın sinema uyarlamasında yönetmen koltuğu Oliver Parker’a ait. Filmin başrollerinde ise Ben Barnes, Colin Firth ve Rebecca Hall’u görüyoruz.

Ekim

Küçük Bir Rica - Darcey Bell
Her şey küçük bir ricayla başlar: Emily en iyi arkadaşı Stephanie’den beş yaşındaki oğlunu okuldan almasını ister. Stephanie bunu memnuniyetle kabul eder. Ne var ki Emily ortadan kaybolur. Acı haber sonunda gelir: Emily’nin cesedi bulunmuştur. Muamma çözülmüş, kâbus sona ermiştir, belki de yeni başlıyordur... Amerikalı yazar Darcey Bell’in aynı adlı sürükleyici romanından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Anna Kendrick ve Blake Lively yer alıyor. Linda Cardellini, Rupert Friend, Henry Golding, Eric Johnson, Jean Smart, Sarah Baker ve Andrew Rannells gibi isimlerin yıldız ikiliye eşlik ettiği film, Paul Feig imzasını taşıyor.

Ekim

Nil’de Ölüm - Agatha Christie
Genç, güzel ve zengin bir kadın olan Linnet ve yeni kocası, Nil Nehri’nde çıktıkları bir tekne gezisinde ünlü dedektif Hercule Poirot ile tanışırlar. Huzur dolu ve keyifli bir gezi olmasına rağmen, Poirot’nun içinde bir şeylerin yolunda gitmediğine dair bir sıkıntı vardır... Ünlü yazar Agatha Christie, Nil’de Ölüm isimli romanında yine gizemli bir cinayetin peşinden koşuyor. Kenneth Branagh’ın yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde yer aldığı, roman ile aynı adı taşıyan film ise sevilen dedektif Hercule Poirot’nun karşılaştığı yeni cinayet vakasını beyazperdeye taşıyor. Gal Gadot, Emma Mackey, Armie Hammer ve Rose Leslie başroldeki diğer isimler!