Mayıs 2022

Dünyanın “marka” kafe ve restoranları

Mayıs

DENEYİMİ SATIN ALMAK...

A

rtık bir restoranda yemek yemenin ya da bir kafede kahve içmenin hizmet almaktan çok daha fazlası olduğunu biliyoruz. Bugün herkes önce “deneyim” satın almak istiyor. Durum böyle olunca dünyanın en iyi markaları, bu sektörden de uzak kalmıyor. Markayla iletişim kurabileceğiniz, aynı zamanda bir deneyim yaşayabileceğiniz lüks markaların restoran ve kafelerine yakından bakalım.

Mayıs

Thomas’s Cafe, Burberry
Bir Burberry mekânının iç tasarımda kusursuzluğu yakalamamış olması düşünülemez elbette. Thomas’s Cafe de Burberry’nin zamana meydan okuyan çekiciliğini yansıtacak şekilde açık renkli duvarların koyu renk ahşap mobilyalarla tamamlanmasıyla dekore edilmiş. Menü, yerel çiftlik ürünlerinin âdeta bir zanaat işi olarak tasarlanmış hali... Londra’nın hareketli merkezi Vigo Street’te yer alan kafede İngiliz havyarının yanı sıra usta işi peynirlerin de tadına bakabilirsiniz.

Mayıs

Vogue Cafe
Modanın kalbinin attığı dergiyi de bu listede görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Porto’da bulunan Vogue Cafe’ye gidin ve şık yiyeceklerden mutlaka tadın! Kendi sayfalarından fırlamışçasına art-deco tarzında dekore edilmiş kafede bao çöreklerinden chia pudingine birçok lezzetin özel yorumlarını bulabileceksiniz. Elbette Vogue havasındaki elegant hallerini…

Mayıs

Bar Luce / Prada
Filmlerinde yarattığı renkli dünya ile hayran olduğumuz Wes Anderson’ın iç tasarımını yaptığı Bar Luce 50’leri ve 60’ları çağrıştıran pastel renkler, formika mobilyalar, pirinç ve ahşap duvar panelleriyle gerçekten içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir mekân. Ama sadece göze hitap etmiyor, nefis hamur işleri ve keklerden oluşan harika bir de menüsü var.



Mayıs

Cafe Dior by Pierre Hermé
Sevenlerinin adından da fark edeceği gibi Dior’un mekân ortağı, ünlü Fransız çikolatacı Pierre Hermé. Tokyo’da nefis makaronlar yemek için şahane bir fırsat… Dior logolu latte’lerini Dior sofra takımlarıyla tamamlanmış şık bir masada almak isteyenler içinse nefis bir mekân.

Mayıs

Gucci Osteria
Gucci Garden’ın bir bölümü olan Gucci Osteria, Michelin yıldızlı şefi Massimo Bottura’nın uluslararası yemekleri ve mükemmel tatlılarından oluşan menüsüyle kendine hayran bırakıyor. Oturduğunuz yerden yemeklerle bir dünya turuna çıkarken, etrafınızdaki altın gravür ve pembe plakaların hepsiyle birlikte tam bir Gucci dünyası içinde olduğunuzu bir an için bile unutmayacaksınız.