Mayıs 2022

“Zaman, dünya seyahatinde!”

Mayıs

HERMÈS, SEYAHAT SANATINI KUTLUYOR

H

ermès, bu yıl Cenevre’deki Watches & Wonders fuarında Kanadalı sanatçı Sabrina Ratté’nin özel enstalasyonuyla seyahat sanatını kutladı. Ratté’nin gerçeklerden kaçma arayışından yola çıkarak hazırladığı enstalasyonun ilham kaynağı ise Hermès’in yeni Arceau Le Temps Voyageur saatiydi.

Mayıs

Hermès, erkeklerin ve kadınların bir zaman diliminden diğerine seyahat etmeye devam etmek için bileklerine zevkle takacakları saatler tasarlıyor. Hermès’e göre bu çok yönlü konsepti içerdiği için Arceau Le Temps Voyageur, seyahatin sembolik ve işlevsel bir temsili olarak öne çıkıyor. 1978’de Henri d’Origny tarafından tasarlanan orijinal Arceau’nun yeni bir yorumu olan saat seyahati merkezine alıyor, zira tasarımda zaman bir haritanın üzerinde akıyor.

Mayıs

Time Travels the World adını taşıyan enstalasyon da Arceau Le Temps Voyageur’den yola çıkarak farklı zaman dilimlerinde yer alan 12 etkileşimli manzara ile bu vizyona dahil oldu. Ratté, teknoloji ve zaman sanatının doğrusal olmayan kutlamasında geçmiş ve geleceği çaprazlayan ve neredeyse diğer dünyaya aitmiş gibi görünen parçalar için bilimkurgudan ilham aldı.



Mayıs

Yeni Arceau saatin etrafındaki konseptin kendisine ilham verdiğini söyleyen Ratté, Wallpaper’a verdiği röportajda bu projede 3D modeller yapmak için Dünya’nın uydu görüntüsü verilerini alabileceği bir uygulama kullandığını ve bildiğimiz dünyadan manzaraları hem fantastik hem de tanıdık yerlere dönüştürdüğünü söyledi.
Fuarda dış pencerelerde 12 farklı zaman dilimini temsil eden on iki video gösterildi. Bu videolar etkileşimliydi. Ziyaretçiler saati andıran düğmeyi çevirdiklerinde, videonun zamansallığı ve önünde görüntülenen saatin dönüş hızı değişti; bu da ziyaretçilerde manzaranın üzerinde süzülüyormuş hissi yarattı.