Nisan 2 2022

Lüks ve renkli tasarım kilimler

nisan 2

Lüks ve renkli tasarım kilimler

K

ilim, ev dekorasyonuna renk ve aydınlık katan mükemmel bir dekorasyon öğesidir ve elbette bir tasarımcının ya da zanaatkârın imzasını taşıyorsa, çok daha değerlidir. Bu sayıda kilimlerin tüm dünyaya yayılan renklerine uzandık ve hem geleneksel hem de çağdaş teknikleri keşfeden yetenekli isimlerle işbirliği içinde yaratılan kilim seçeneklerini bir araya getirdik.

nisan 2

Sosomo / Karim Rashid
Dominikli halı markası Sosomo’nun ilk ortak koleksiyonu, ünlü tasarımcı Karim Rashid’in parçalarını içeriyor. Koleksiyon, Sosomo’nun parlak kromatik kompozisyonlar ve formlara olan tutkusunu Rashid’in kıvrımlı geometrik desenleri ve cesur renk seçimleri ile birleştiren iki renkli kilim içeriyor. Soraniy Soliver tarafından kurulan Sosomo, Karayip ilhamıyla deney, risk, yaratıcılık, eğlence ve çılgınlığı kilim tasarımlarında bir araya getiriyor.

nisan 2

Hay / Ethan Cook
Amerikalı sanatçı Ethan Cook, Danimarkalı Hay markası için bir dizi düz dokuma kilim tasarladı. Renk ve soyut kompozisyon tutkusundan yola çıkan Cook’un kilimleri, dokuma bir Yeni Zelanda yün-pamuk karışımı üzerinde oluşturulan canlı geometrik tasarımlara sahip. Koleksiyonda iki boyutta ve çeşitli renklerde kilim seçenekleri mevcut.



nisan 2

Spectrum koleksiyonu / Jan Kath
Jan Kath imzalı Spectrum koleksiyonu, sınırları zorlayan ve özgür renk kullanımıyla tanımlanan kilimlerden oluşuyor. Nepal, Katmandu’dan çıkan el yapımı koleksiyon, hem geleneksel desenleri hem de çağdaş tasarımları keşfe çıkan 42 farklı renkte kilim içeriyor.

nisan 2

Little Proba / Alex Proba
Almanya’da yaşayan Amerikalı sanatçı Alex Proba liderliğinde, çocukların kâğıt kolaj denemeleri için bir atölye çalışması olarak başlayan proje, parlak renkli kilimlerden oluşan eğlenceli bir koleksiyona dönüştü. Koleksiyonda her kilim, orijinal tasarımı yaratan çocuğun adını taşıyor. Koleksiyondan elde edilen tüm gelir ise Save the Children ve Young Center for Children’s Immigrant Rights kurumlarına gidiyor.

nisan 2

Traverten koleksiyonu / Tantuvi
Tasarımcı Arati Rao ve sanatçı Adam Sipe tarafından kurulan Tantuvi, “Hindistan’daki el yapımı” kavramını yeniden tasavvur eden New York merkezli bir tasarım stüdyosu olarak biliniyor. Rao ve Sipe, Tantuvi’nin pamuklu ve kenevir dhurrie kilimlerinin halk desenlerinden esinlendiğini söylüyor. Özellikle renkli “Traverten” kilim koleksiyonu, ikilinin Hindistan’daki seyahatlerine saygı duruşunda bulunuyor. Koleksiyonun motifleri renkli çöl manzaralarından, yerel mimariden ve taş ocaklarından esintiler taşıyor.