Nisan 2022

“Evim bahar gibi koksun” diyenlere 5 doğal öneri

nisan

DOĞAL FORMÜLLER, MİS GİBİ KOKULAR

B

ahar, yılın büyülü mevsimlerinden biridir ve diğer tüm mevsimler gibi, kendi imzası olan mis gibi kokularla birlikte gelir. Onun taze ve hafif kokularının iyileştirici etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz, peki bahar kokusunu dışarıya bir adım bile atmadan evimize taşımanın yollarından haberdar mıyız? İşte cevaplar!

nisan

Lavanta
Lavantanın sakinleştirici ve ferahlatıcı kokusu baharı evinize taşımanın en güzel yollarından biridir. Bir aktardan kuru lavanta çiçeği alarak evinizdeki bir vazoya yerleştirebileceğiniz gibi, kendi ellerinizle bir lavanta spreyi de hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir sprey şişesine su doldurun ve 1 çay kaşığının ucu kadar karbonat ekleyip çalkalayın. Üzerine birkaç damla lavanta esansiyel yağı ekleyip tekrar çalkalayın. Ve ev yapımı lavanta spreyiniz odalara ferahlık katmaya hazır!



nisan

Limon, nane, karanfil
Bir adet limonu ılık suyla iyice yıkayın ve ikiye bölün. Bir kaşık yardımıyla meyveyi kabuğundan ayırın, ardından kabuğun yarısını deniz tuzu ile doldurun. Üzerine taze nane ve karanfil serpiştirin. Bu formül hem limon, nane ve karanfilin evinize tazelik katmasını sağlayacak hem de kötü kokuları emme görevi gören deniz tuzu sayesinde istenmeyen kokulara veda etmenize yardımcı olacak. Birkaç gün sonra aynı işlemi tekrar edip formülü yenilemeyi unutmayın!

Okaliptüs
Taze okaliptüs yaprakları sadece güzel kokmakla kalmaz, aynı zamanda sakinleştirici ve enerji verici özellikleriyle de öne çıkar. Gün boyunca ferah bir koku için okaliptüs yapraklarıyla dolu bir vazoyu banyonuza, mutfağınıza veya oturma odanıza yerleştirebilirsiniz. Bunun dışında vücudun bağışıklık sistemine fayda sağlayan yağlardan biri olarak bilinen okaliptüs esansiyel yağının bir difüzör aracılığıyla evinize yayılmasını da sağlayabilirsiniz. Ayrıca 1 damla okaliptüs esansiyel yağı, 4 damla tarçın esansiyel yağı ve birkaç damla misket limonu suyuyla da şahane bir oda kokusu hazırlayabilirsiniz. Ardından yapmanız gereken tek şey cam bir şişeye koyduğunuz bu karışıma doğal bambu dalları batırmak!

nisan

Biberiye, adaçayı, melisa
Bir sprey şişesini suyla doldurun ve içine adaçayı, biberiye, melisa bitkileri ekleyin. Bu karışımı birkaç saat beklettikten sonra evinizin odalarına güzel, taze bir aroma yaratmak için havaya püskürtün! Bu spreyin en az birkaç gün taze kalması gerektiğini unutmayın ve maksimum tazelik için buzdolabında saklayın.

Portakal ve çay ağacı yağı
Bir sprey şişesinin içini temiz su ile doldurun. Ardından içine bir miktar karbonat ekleyin (1 çay kaşığının ucu kadar yeterli olacaktır). 4-5 damla limon suyu, 3-4 damla kadar portakal esansiyel yağı ve 4-5 damla çay ağacı esansiyel yağı ilave edip şişeyi iyice çalkalayın ve bu muhteşem oda kokusunun tadını çıkartın!