Ocak 2022

Bel çantaları eskisinden de moda

BEL ÇANTALARININ MODASI GEÇTİ Mİ? HAYIIIIR!

B

el çantaları moda oldukları her dönemde şıklığı ve stili temsil ediyor. Bisiklete binerken, yürürken ya da gece dışarı çıkarken büyük bir çantanın yerini alabilmeleri ile kullanım kolaylığı sağlayan bu çantaların çoğu pasaport, cüzdan, telefon ve kulaklık taşımak için ideal boyutta olduğundan, yurtdışı seyahatlerinde de sıklıkla tercih ediliyor.

Bel çantaları (adı üstünde) bele kolayca takılabilirken, çantayı omuzlarının etrafında şekillendirerek görünüme yeni bir soluk getirenlerin sayısı da az değil. Pek çok moda markası sokak giyimine daha heyecan verici bir görünüm katmaya çalışıyor, hâl böyle olunca da ortaya sayısız seçenek çıkıyor. Peki bu seçenek bolluğunda bel çantası alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Yapılacak ilk şey ihtiyacınız doğrultusunda boyuta karar vermek... Günlük hayatta yanınızda olması gerekenler neler? Yanında minimum eşya taşıyan düzenli bir insan mısınız, yoksa her ihtimale karşı fazladan alana mı ihtiyacınız var? Örneğin sportif bir insansanız, çok yönlü bir modele ihtiyacınız olabilir. Ayrıca ekstra cep kullanımı, fermuarlı veya çıt çıtlı oluşu gibi ek özellikler de göz önünde bulundurmanız gereken detaylar arasında yer alıyor. Malzeme de bir başka önemli nokta... Bel çantanızı işe gidip gelirken kullanmayı planlıyorsanız, beklenmedik hava koşullarına karşı su geçirmez malzemeden yapılmış bir model tercih etmenizde fayda var. Eğer aklınızda özel günlerde yanınıza alacağınız yatırımlık bir model varsa, doğru adres deri bel çantaları...
Artık nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bir fikriniz olduğuna göre, listemizi oluşturan bel çantalarının hangileri olduğuna göz atalım.

Louis Vuitton Monogram
LV’nin klasik Monogram Canvas kumaşıyla tasarlanan bu bel çantası, sportif stili estetik ve şıklıkla bir araya getiriyor. Çok yönlü Louis Vuitton Monogram, çapraz askılı veya omuz çantası olarak kullanılabiliyor.

Chanel 19
Kapitone dış yüzeyi ve iki renkli ayarlanabilir kemeri ile çok şık bir bel çantası seçeneği olan Chanel 19, kaz ayağı ve tüvit gibi malzemelerle tasarım çeşitliliği de sunuyor.



Dior Saddle Dior Saddle çanta 2018’de yeniden piyasaya çıktığından beri sokak stilini sevenler için olmazsa olmazlardan biri haline geldi. Saddle’ın bel çantası versiyonu için de durum farklı değil. “CD” toka detaylı çıkarılabilir bir kemere sahip bu bel çantasını omuz üzerinde, çapraz askılı veya bel çantası olarak üç farklı stilde kullanmak mümkün.

Saint Laurent Lou
Sayısız rengi olan Saint Laurent Lou bel çantası, bugün piyasadaki en popüler seçeneklerden biri olarak karşımızda. Saint Laurent Lou Camera’nın yeniden yorumu olan bu model ayarlanabilir kemeri ile kullanım seçeneklerini çoğaltıyor. Hatta çantayı kemerden tamamen çıkarıp “clutch” olarak da taşıyabilirsiniz!

Gucci GG Marmont
Özellikle moda blogger’ları ve influencer’lar arasında popüler bir bel çantası olan Gucci GG Marmont, şıklığı ile bu listede olmayı kesinlikle hak ediyor. Antik altın rengi GG logosu ile vurgulanan oval bir siluete sahip GG Marmont, spor giyimi retro estetikle bir araya getiriyor.