Ocak 2022

Dünyadan gizli kayak cennetleri

kayak

MUHTEŞEM PİSTLER, İNANILMAZ MANZARALAR

A

laska’da Kuzey Işıkları’na karşı gece kayağı yapmak, Maine’deki yamaçlardan okyanus manzarasının keyfini çıkarmak, Utah’da şişme kızak ile kaymak... Kış aylarında kayak yapmak tutkularınızdan biriyse, önerilerimize bayılacaksınız. Kayak ilgi alanınız değilse, yine de bu yazıyı okumadan geçmeyin çünkü önerdiğimiz kayak merkezleri aynı zamanda nefes kesici manzaralar sunuyor. Hayal etmek bile heyecan verici!

kayak

Mad River Glen, Vermont, ABD
1948’de bugün hâlâ var olan büyüleyici bir tekli telesiyej ile kapılarını açan Mad River Glen’in vadettikleri elbette bununla sınırlı değil. Burası aynı zamanda 1995’te kurulan bir kooperatifin parçası ki bu da sadece kayakçılara açık, snowboardculara yasak olan birkaç dağdan biri olduğu anlamına geliyor. Vermont’un merkezindeki pitoresk Mad River Vadisi’nde yer alan bu büyüleyici kayak merkezini tercih eden iyi seviye kayakçılar 620 metre dikey düşüşün tamamını kaçışsız inme heyecanını yaşayabilirler. Diğer yandan, Mad River’ın tek bir taban alanına sahip dağ düzeni, onu her seviyedeki kayakçıyı tatmin edecek bir seçenek haline getiriyor ve yeni başlayanlar için bolca pratik imkânı sunuyor.

kayak

Le Massif de Charlevoix, Quebec, Kanada
Quebec’den yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Le Massif de Charlevoix, Kanada kayalıklarının doğusundaki en yüksek dikey düşüşe ve 400 dönümden fazla kayak yapılabilir alana sahip. Diğer taraftan burası uzun süre gizli bir mücevher olarak kalmayacak gibi gözüküyor, zira Kuzey Amerika’daki ilk “her şey dahil” kayak tesisini açan Club Med sayesinde ilgi odağı olmak üzere. Kış tatili için tercihini Le Massif de Charlevoix’dan yana kullananlar, St. Lawrence Nehri’ne bakan elliden fazla farklı parkurda kayak yapabilir. Dağda ayrıca her seviyeye hitap edecek 14 kilometreden fazla kayak yapılabilir pist dışı arazi bulunuyor.

kayak

Camden Snow Bowl, Maine, ABD
Amerika Birleşik Devletleri’nin en kuzeydoğusunda bulunan New England bölgesindeki Maine eyaletinin kıyılarında konuşlanan Camden Snow Bowl, ağırlıklı olarak orta seviye kayakçılara ve snowboardculara hizmet veren 15 parkurla küçük ama son derece güçlü bir kayak alanı. Doğu Sahili’nde okyanus manzarasına sahip tek kayak alanı olduğu için bu dağın en önemli özelliği arka planında sunduğu görsel şölen... Camden Snow Bowl’a giden kış tutkunları, kayak yapmanın ötesinde, dağın 121 metre uzunluğundaki ahşap kızak kaydırağında unutulmaz bir heyecan yaşayabilirler.



kayak

Brian Head Resort, Utah, ABD
Brian Head Resort, Utah eyaletinin az bilinen kayak merkezlerinden biri; ancak eyaletteki en yüksek üsse sahip olması da dahil olmak üzere benzersiz nitelikleriyle öne çıkıyor. Ve bir bonus olarak, karla kaplı kırmızı kaya oluşumlarını göreceğiniz tek kayak ve snowboard dağı olarak biliniyor. Zorluk, parkurlar arasında eşit bir şekilde dağılmış durumda; pistlerin yüzde 30’u kolay, yüzde 35’i orta ve yüzde 35’i ileri seviye olarak kabul ediliyor. Şişme kızak ile kaymayı tercih edenler, Giant Steps Tube Hill’de 30 metre dikey düşüş ve 180 metre uzunluğunda bir eğim bulacaklar; bizden söylemesi!

kayak

Alyeska Resort, Alaska, ABD
Yıllık 15 metreden fazla kar yağışı alan bu Alaska tesisi, hem buzul hem de okyanus manzarasıyla en inanılmaz kayak deneyimlerinden birini sunuyor. Sadece işin uzmanlarının kullanabileceği, Kuzey Amerika’nın en uzun kesintisiz double black diamond sınıfı (aşırı zor) pistinden aşağı inmek herkesin yapabileceği bir şey olmasa da; akşamları gökyüzünde dans eden Kuzey Işıkları’nı seyredebilir, hatta ışıkların gölgesinde gece kayağı yapabilirsiniz. Ya da kaymaya bir mola verip Alyeska Dağı’nın zirvesine doğal bir yolculuk için hava tramvayına atlayabilirsiniz.
Yurtiçi fırsatı
Bu sene kayak keyfi için çok uzaklara gitme niyetiniz yoksa, elbette ülkemizdeki şahane alternatiflerden birini tercih edebilirsiniz. Palandöken, Erzurum, Kartalkaya ve Uludağ gibi kayak cennetleri her yıl kayakseverleri bembeyaz bir ortamda bir araya getiriyor.

kayak

Eğer tercihinizi Palandöken’den yana kullanırsanız, Sway Hotel seçeneklerinizden biri olabilir. Etkileyici Erzurum manzaralarına hâkim, karla kaplı yamaçlarda kayak keyfi sunan Sway Hotel’de uluslararası standartlardaki pistlerin toplam uzunluğu 2 km. Pistler gündüz yarışlarına ek olarak gece yarışları için de özel olarak aydınlatılıyor. Yapı Kredi’nin Sway Hotel ile yaptığı Crystal sponsorluğunu kapsamında %15 konaklama indiriminden de faydalanabilirsiniz. Başvuru yapmak için CRYSTAL yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TCKN bilginizi 4421’e göndermeniz yeterli. Şimdiden iyi tatiller!