Y
az aylarında, özellikle sıcaklıkların giderek arttığı bu günlerde
serinleme ihtiyacımız hâd safhaya ulaşmış durumda. Hâl
böyle olunca, içimizi ferahlatan soğuk içeceklere yöneliyor,
hatta rotamızı yaratıcı tariflere çeviriyoruz. İşte evde kolayca
hazırlayabileceğiniz, serinlik garantili birkaç içecek önerisi.
Şeftalili Sangria
1 adet şeftali, 1 adet nektarin ve 1 adet mürdüm eriğini yıkayın.
Çekirdeklerini çıkartıp önce ikiye bölün, ardından dilimleyin. 16 adet
kirazı yıkayıp saplarını kopartın ve çekirdeklerini çıkartın. Bir sürahi veya
büyük bir kâseye 3 yemek kaşığı şeftali likörü ve 1 şişe beyaz şarabı koyun.
Hazırladığınız meyveleri ilave edip karıştırın. 1 saat (veya daha iyisi bir
gece) buzdolabında bekletin. Servis yaparken sürahi ya da kâseye 4 bardak
soğutulmuş zencefilli gazoz ve buz ekleyin.
Elmalı Punch
400 ml. elma suyu, 200 ml. votka ve 2 adet limonun suyunu bir punch
kâsesine dökün ve 1-2 saat soğutun. Bu sürenin sonunda kâseye 750 ml.
prosecco ve buz ilave edin. Son olarak elma ve limon dilimleri ekleyip
servis yapın.
Tropikal Smoothie
1 çay kaşığı şeker, 1 su bardağı doğranmış ananas, ½ su bardağı yaban
mersini, dörde bölünmüş 1 adet portakal ve ¾ su bardağı suyu mutfak
robotu ya da blender’dan geçirin. Damak zevkinize göre üzerine kıyılmış
badem, ceviz ya da fındık ekleyip servis yapın.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Karpuz Daiquiri
Küçük küpler halinde dondurulmuş 4 su bardağı çekirdeksiz karpuz, ½ su
bardağı light rom, ¼ su bardağı misket limonu suyu, ¼ su bardağı portakal
suyu ve 1-2 yemek kaşığı sade şurubu blender’da pürüzsüz olana kadar
karıştırın. Bir dilim misket limonu ile süsleyerek hemen servis yapın
(Şurup miktarını damak zevkinize göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz).
Kremalı Soğuk Kahve
4 adet buz küpünü blender’a koyun; üzerine 2 çay kaşığı kahve, 2 su
bardağı süt, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı taze krema ve 2 yemek
kaşığı vanilyalı dondurma ekleyip karıştırın. Kahveyi bardaklara
paylaştırın. İsteğe göre üzerine bir top vanilyalı dondurma koyup servis
yapın.
Limonlu Buzlu Çay
6 adet çay poşetini büyük bir sürahiye koyun. Üzerine 1,5 litre sıcak su
ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın. Ardından çay poşetlerini sürahiden
çıkarın ve 2 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Çayı servise kadar iyice
soğutun. 1 adet limonun suyunu sıkın. 1 adet limon ve 1 adet portakalı
dilimleyin. Hepsini nane yapraklarıyla birlikte sürahiye ilave edin.
Sürahiyi bol miktarda buzla doldurun ve karıştırın. Buzlu bardaklarda
servis yapın.