Ağustos 2 2023

Ferahlatan yaz içecekleri

Ağustos

SERİNLİK GARANTİLİ!

Y

az aylarında, özellikle sıcaklıkların giderek arttığı bu günlerde serinleme ihtiyacımız hâd safhaya ulaşmış durumda. Hâl böyle olunca, içimizi ferahlatan soğuk içeceklere yöneliyor, hatta rotamızı yaratıcı tariflere çeviriyoruz. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, serinlik garantili birkaç içecek önerisi.

Ağustos

Şeftalili Sangria
1 adet şeftali, 1 adet nektarin ve 1 adet mürdüm eriğini yıkayın. Çekirdeklerini çıkartıp önce ikiye bölün, ardından dilimleyin. 16 adet kirazı yıkayıp saplarını kopartın ve çekirdeklerini çıkartın. Bir sürahi veya büyük bir kâseye 3 yemek kaşığı şeftali likörü ve 1 şişe beyaz şarabı koyun. Hazırladığınız meyveleri ilave edip karıştırın. 1 saat (veya daha iyisi bir gece) buzdolabında bekletin. Servis yaparken sürahi ya da kâseye 4 bardak soğutulmuş zencefilli gazoz ve buz ekleyin.

Ağustos

Elmalı Punch
400 ml. elma suyu, 200 ml. votka ve 2 adet limonun suyunu bir punch kâsesine dökün ve 1-2 saat soğutun. Bu sürenin sonunda kâseye 750 ml. prosecco ve buz ilave edin. Son olarak elma ve limon dilimleri ekleyip servis yapın.

Ağustos

Tropikal Smoothie
1 çay kaşığı şeker, 1 su bardağı doğranmış ananas, ½ su bardağı yaban mersini, dörde bölünmüş 1 adet portakal ve ¾ su bardağı suyu mutfak robotu ya da blender’dan geçirin. Damak zevkinize göre üzerine kıyılmış badem, ceviz ya da fındık ekleyip servis yapın.



Ağustos

Karpuz Daiquiri
Küçük küpler halinde dondurulmuş 4 su bardağı çekirdeksiz karpuz, ½ su bardağı light rom, ¼ su bardağı misket limonu suyu, ¼ su bardağı portakal suyu ve 1-2 yemek kaşığı sade şurubu blender’da pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir dilim misket limonu ile süsleyerek hemen servis yapın (Şurup miktarını damak zevkinize göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz).

Ağustos

Kremalı Soğuk Kahve
4 adet buz küpünü blender’a koyun; üzerine 2 çay kaşığı kahve, 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı taze krema ve 2 yemek kaşığı vanilyalı dondurma ekleyip karıştırın. Kahveyi bardaklara paylaştırın. İsteğe göre üzerine bir top vanilyalı dondurma koyup servis yapın.

Ağustos

Limonlu Buzlu Çay
6 adet çay poşetini büyük bir sürahiye koyun. Üzerine 1,5 litre sıcak su ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın. Ardından çay poşetlerini sürahiden çıkarın ve 2 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Çayı servise kadar iyice soğutun. 1 adet limonun suyunu sıkın. 1 adet limon ve 1 adet portakalı dilimleyin. Hepsini nane yapraklarıyla birlikte sürahiye ilave edin. Sürahiyi bol miktarda buzla doldurun ve karıştırın. Buzlu bardaklarda servis yapın.