Ağustos 2 2023

Avrupa’da ses getiren Michelin yıldızlı otel restoranları

Ağustos

YILDIZ GEÇİDİ

K

aliteli yemek ve lüks konuklama imkânlarının belirgin bir şekilde bir araya gelmesi, olağanüstü bir lezzet deneyimine yön veriyor. Michelin yıldızlı otel restoranları, dünya standartlarındaki şeflerin lezzet, doku ve sanat senfonilerini ustalıkla ortaya koyduğu, konuklarını zarafet ve incelik dolu bir ambiyansta ağırladığı gastronomik bir zirveyi temsil ediyor. İşte CNNTravel’ın listesinden sizin için seçtiğimiz, Avrupa’da ses getiren Michelin yıldızlı otel restoranları…

Ağustos

The Restaurant, Dolder Grand - Zürih, İsviçre
Zürih’in tepelerinde yer alan Dolder Grand Winston Churchill, Albert Einstein ve Rolling Stones gibi isimleri konuk etmiş köklü bir otel. Çağdaş sanat koleksiyonuyla öne çıkan Dolder Grand, İsviçre sosyetesi ve varlıklı uluslararası gezginler için bir “yuva”ya dönüşmüş durumda. Otelin restoranının oldukça basit bir ismi var: The Restaurant. İki Michelin yıldızının yanı sıra prestijli ödüllere de sahip olan şef Heiko Nieder’in başında olduğu mutfak, konuklara hem lezzet şöleni hem de ilham verici bir mutfak deneyimi sunuyor. Salyangoz, yaban turpu ve lahanalı dana göğüs eti; domates, kahve ve barbunya fasulyeli dondurma ile yapılan “chili con carne” gibi yemekler mutfakta yaratıcılığın ve yeniliğin enfes bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Nieder’in konuklarına sunduğu lezzetler otelin mahzenindeki şaraplar ile mükemmel bir eşleşme sağlıyor.

Ağustos

La Pergola, Rome Cavalieri – Roma, İtalya
La Pergola, Roma’nın ilk ve halen tek üç Michelin yıldızlı restoranı olma özelliğini taşıyor. Bir Waldorf Astoria oteli olan Rome Cavalieri’nin çatı bahçesinde yer alan restoranda, şef Heinz Beck’in görkemli Akdeniz yemeklerinin yanı sıra Ebedi Şehir manzarasının tadını çıkarmak mümkün. Restoranın yıldızı kesinlikle ev yapımı makarnalar. Bebek kalamar ve safranlı risotto veya havuç ve mersin soslu kuzu eti alakart menüdeki diğer seçenekler arasında yer alıyor ancak yedi ve on çeşit tadım menülerinin de popüler olduğunu söyleyebiliriz. Otel tarafında ise üç yüzyıl öncesine ait paha biçilmez sanat eserleriyle döşenmiş süitlerin yanı sıra doğaçlama açık hava partileri için teraslar sizi bekliyor olacak.

Ağustos

Le Manoir Aux Quat’Saisons – Oxfordshire, Birleşik Krallık
Birleşik Krallık’ın en tanınmış ve en sevilen Fransız sakinlerinden biri olan Raymond Blanc, Lady Gaga’dan Kraliçe 2. Elizabeth’e kadar pek çok ünlü isim için yemek pişirmiş bir şef! 1984 yılında Le Manoir Aux Quat’Saisons ile iki Michelin yıldızı kazanan ve o zamandan beri bu yıldızları korumayı başaran Blanc, sürdürülebilirlik için verilen yeşil Michelin yıldızının da sahibi. Bir Belmond oteli olan Le Manoir Aux Quat’Saisons konuklarını 15. yüzyıldan kalma bir malikânede ağırlarken, Blanc ve baş şef Luke Selby liderliğindeki ekibi otelin bakımlı bahçelerine bakan yemek salonlarında muhteşem yemekler servis ediyor. Otelin çimler, çiçek tarhları ve meyve bahçeleriyle çevrili ortamı kartpostal güzelliğinde!



Ağustos

Plénitude, Cheval Blanc Paris – Paris, Fransa
2021’in sonlarında Seine Nehri’nin sağ kıyısında açıldığından beri, şehrin en konuşulan mekânının Cheval Blanc Paris olduğu söyleniyor. Oteldeki 72 oda ve süitin her birinde özel bir görevli bulunuyor ve odalardaki dev pencereler konuklara her daim muhteşem bir şehir manzarası sunuyor. Otelin gastronomik restoranı Plénitude da şehirde ayrıca adından söz ettiriyor. Şef Arnaud Donckele’in başında bulunduğu restoran açılışından sadece altı ay sonra üç Michelin yıldızına layık görülerek olağanüstü bir çıkış yapınca, 26 kişilik salonun aylar öncesinden dolması da kaçınılmaz hâle geliyor. Donckele’in Fransız mutfağının belkemiği olan soslar konusundaki ustalığıyla tanımlanan yemeklerinin yanı sıra, Maxime Frédéric tarafından hazırlanan tatlılar da hayranlık uyandırıyor.

Ağustos

Lorenz Adlon Esszimmer, Hotel Adlon Kempinski - Berlin, Almanya
Berlin’in kalbinde, Brandenburg Kapısı’na bakan iki Michelin yıldızlı Lorenz Adlon Esszimmer, Hotel Adlon Kempinski bünyesinde yer alıyor. Genç İsviçreli şef Reto Brändli yaratıcılığını çağdaş mutfağa entegre ediyor; Avrupa’nın dört bir yanından fikirler alırken, Asya dokunuşlarını da savunuyor. Altı, yedi ve sekiz çeşitten oluşan tadım menülerindeki tat ve dokular leziz kreasyonlarda bir araya geliyor. Restoranın ahşap panelli zarif yemek salonu, Adlon’un zengin tarihini yansıtan klas bir atmosfere sahip!