Ağustos 2023

En popüler katlanabilir telefonlar

Ağustos

HEM KAPAKLI HEM AKILLI…

G

ünümüzün büyük teknoloji üreticileri eskiden bir hayli popüler olan kapaklı telefonları tekrar gündeme getirdi ancak bu defa kapak kapanmıyor, telefonun kendisi katlanıyor. Kısa sürede telefon markalarının çoğu katlanabilir telefon furyasına kapılıp kendi modellerini çıkardı. Peki en popüler olanlar hangileri? İşte yanıtlar…

Ağustos

Samsung Galaxy Z Fold4
Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold4, optimize edilmiş katlanabilir uygulamalar sayesinde büyük ekranı daha işlevsel bir şekilde kullanmayı sağlıyor. Suya dayanıklı tasarımı ile öne çıkan cihaz 120 Hz yenileme hızı ile dikkat çekiyor. Sekiz çekirdekli özel bir yapıya sahip olan işlemci, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ içeriyor. Ana işlemciyi başarılı bir şekilde destekleyen yardımcı iş parçacıkları cihazın daha akıcı bir performans ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor. S Pen desteği sayesinde Galaxy Z Fold4’un geniş ekranı tablet olarak da kullanılabiliyor.

Ağustos

Huawei Mate X3
İsviçre’nin ilk SGS çift beş yıldızlı sertifikalarını alan Huawei Mate X3, dayanıklı Kunlun Glass dış ekran ve darbelere dayanıklı katlanabilir iç ekran ile karşımıza çıkıyor. Ağırlığı 239 gr olan cihaz katlandığında 11.08 mm, açıkken ise 5.3 mm kalınlığa sahip. IPX8-RATED su direncini destekleyen Huawei Mate X3, ıslak dokunmatik ekran dokuma isabetini büyük ölçüde geliştiren yükseltilmiş bir dokunmatik algoritma ile ön planda. Huawei Mate X3 ayrıca 50 MP Ultra Vision ana kamera, 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5x optik zoom destekleyen 12 MP Periscope telefoto kamera ile donatılmış. Periskop telefoto lens, maksimum 5x optik zoom ve 50x dijital zoom’u destekliyor ve çıplak gözlerin uzaktaki manzaralarda göremeyeceği ayrıntıları yakalayabiliyor.

Ağustos

Google Pixel Fold
Google’ın akıllı telefonu Pixel Fold telefonunuzda birden fazla işi aynı anda verimli şekilde yapmanızı sağlıyor. Bölünmüş ekran modu, aynı anda iki uygulamayı kullanmanıza olanak tanıyor. Görev çubuğu ile bir simgeye dokunarak uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapmak mümkün. 263 gr ağırlığındaki cihaz 5,8 inç, 120Hz, 1.080 x 2.092 dış OLED ekrana sahip. Google Pixel Fold’da arka kamera panelindeki geniş, ultra geniş ve telefoto lensli üç kameranın yanı sıra biri içeride, diğeri de dışarıda olmak üzere toplam beş kamera bulunuyor. Yeni masaüstü modu ve katlanabilir biçim sayesinde grup fotoğrafları ve ellerinizi kullanmadan gece gökyüzünün fotoğraflarını çekebilirsiniz.



Ağustos

Xiaomi Mix Fold 2
Açıldığında tablet görünümüne kavuşan Xiaomi Mix Fold 2 ince tasarımı ve güçlü kamera sistemiyle öne çıkıyor. Ekran kapalı konuma getirildiğinde 6,56 inç, açıldığında ise 8,02 inç boyutuna ulaşıyor. Telefonu kapattığınızda karşınıza çıkan ekranın çözünürlüğü 1080×2520 ve FHD+ standardında. Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setine sahip olan model hem CPU hem de GPU tarafında verimli sonuçlar ortaya koyuyor. Yonga setiyle uyumlu bir şekilde çalışan Adreno grafik işlemci, cihazın üç boyutlu görselleri başarılı bir şekilde yeniden üretmesini sağlıyor. Bu da Xiaomi Mix Fold 2’yu günlük hayatta oyun oynamaktan hoşlanan kişiler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Cihazın altın ve siyah olmak üzere iki farklı rengi bulunuyor.

Ağustos

OPPO Find N2 Flip
Çinli teknoloji devi Oppo’nun Find N2 Flip modelinin öne çıkan özelliği, 3,26 inç ile bazı rakiplerini gölgede bırakan büyük dış ekranı! Bu özelliği ile gelen bildirimleri veya diğer bilgileri düzgün bir şekilde görmek için size geniş bir alan sağlıyor, yani bir şeyi kontrol etmek istediğinizde telefonunuzu açmanız gerekmiyor. Telefonu açtığınızda ekran 6,8 inçlik boyuta ulaşıyor. Oppo Find N2 Flip’in çift arka kamerası iyi performans gösteriyor. Telefonun Mediatek işlemcisi günlük ihtiyaçlarınız için yeterince güçlü. Bu kompakt telefon, dar pantolonlara veya küçük çantalara bile sığacak şekilde katlanıyor. FlexForm Modu ise telefonu seçtiğiniz konumda tutup ellerinizi serbest bırakırken mükemmel açıyı bulmanızı sağlıyor.